England till final mot Spanien och Sverige möter Australien i bronsmatchen

Det blev England som knep den sista finalplatsen mot Spanien, efter en klar 3-1 seger mot Australien. Den senare möter nu Sverige i bronsmatchen som spelas på lördag.

Under onsdagen möttes Australien och England i den andra VM-semifinalen, på Accor Stadium i Sydney. Vinnaren skulle ta sig an Spanien i finalen på söndag, medan förloraren mötrt Sverige i bronsmatchen på lördagen.

Australiens stjärnspelare, Sam Kerr, var tillbaka i startelvan efter en skada. Men tots det var det England som dominerade inledningen av matchen med de bästa målchanserna. Först pressade Georgia Stanway målvakten Mackenzie Arnold till en svår räddning, och sedan missade Alessia Russo målet från nära håll.

Till sist tog England ledningen när Ella Toone, i den 36:e minuten, tryckte upp bollen med ett riktigt fint skott till 1-0. Trots detta gav inte Australien upp och i den 63:e minuten kvitterade Sam Kerr till 1-1 för hemmanationen. Kerr tog bollen från mittfältet och sköt den sedan förbi målvakten med hjälp av en ben av en försvarare.

England pressade på för att återta ledningen och i den 71:a minuten erövrade Lauren Hemp bollen i straffområdet och ökade på resultatet till 2-1. När Australien sedan försökte trycka på för en kvittering så var det istället England som utökade sin ledning till 3-1 genom Alessia Russo, efter en framspelning av Hemp i den 86 minuten.

England höll sedan undan och säkrade en plats i finalen mot Spanien på söndag, med avspark 12:00. Lördagens bronsmatch mellan Sverige och Australien drar igång vid 10:00.

Sveriges förbundskapten, Peter Gerhardsson, kommenterade: ”Det känns naturligtvis positivt att vi nu vet vilket lag vi kommer att möta i bronsmatchen. Vi har förberett oss för båda alternativen sedan igår, och nu kan vi avsluta vårt arbete och fortsätta förberedelserna på bästa möjliga sätt inför den spännande matchen mot Australien på lördag.”

Källa: Svenskfotboll.se