Extra ledighet i VM-städer

Sedan tidigare är det klart att alla Brasiliens offentligt anställda endast jobbar halvdag då Brasilien spelar sina matcher i VM. Och för att mästerskapet ska bli den fotbollsfest som alla förväntar sig har man i flera VM-städer infört speciella regler under matchdagar med extra ledighet.

Fotbolls-VM i Brasilien har premiär den 12:e juni då Brasilien möter Kroatien, i grupp A, en match som kommer att spelas i Sao Paulo. Denna dag kommer att räknas som helgdag för alla boende i Sao Paulo. Och under övriga matchdagar i staden så kommer de kommunalt anställda ha möjlighet att begära extra ledighet. Allt för att göra det möjligt för Sao Paulo-borna att kunna njuta och ta del av mästerskapet.

Rio de Janeiro har också infört speciella regler för matchdagar i staden. Matchdagarna den 18 samt den 25 juni kommer att räknas som halvdagar och kvartsfinalen den 4 juli kommer att räknas som helgdag. Precis som i Sao Paulo så kommer de kommunalt anställda att ha möjlighet att begära extra ledighet under alla VM-dagar.