Frankrike och Danmark vidare till slutspelet

Den sista omgången av grupp D blev aldrig riktigt spännande. Och nu står det klart att Danmark och Frankrike är vidare till slutspelet efter ett mållöst möte mellan de två.

Resultaten i den sista omgången av grupp D

Australien – Peru 0 – 2
Danmark – Frankrike 0 – 0

Frankrike och Danmark kryssade i en tråkig tillställning

Matchen mellan Danmark och Frankrike blev aldrig så där spännande som man vill att ett möte mellan två starka lag ska bli. Båda lagen var vidare vid poäng och extra viktigt var det för Danmark att få med sig poängen så man inte riskerade att bjuda in Australien i kampen om det två platserna. Danmark spelade inte med någon direkt anfallsvilja och det såg nästan ut som att man inte vill provocera fransmännen.

Frankrike hade redan inför matchen visat hur lite betydelse man ansåg att den hade då man plockat bort spelare Pogba och Umtiti från startelvan. På plan så var det ingen spelare som var intresserade av att ta maxlöpningar eller förta sig på andra sätt.

Matchen slutade 0-0 och det var ett av VMs tråkigaste matcher så här långt.

Peru vann över Australien

Australien var piskade att vinna mot Peru för att ha en chans att gå vidare. Men Peru visade varför det endast var en tillfällighet att man varit poänglösa. Peru hade inför denna match två 0-1 förluster och var mållösa trots bra insatser i båda förlusterna. Men mot Australien var Peru mer på hugget och effektivare i sina avslut. Och vann med 2-0 efter mål iden 18 och 50 minuten. Målen är Perus första i VM-sammanhang på över 36 år.