Frankrike och Kroatien är slutspelsklara

Frankrike är klara för åttondelsfinal och det är även Kroatien efter dagens segrar. Argentina är nu illa ute efter förlusten mot Kroatien. Under dagen så fick Danmark bara en poäng mot Australien.

Så slutade dagens matcher:

Danmark – Australien 1 – 1
Frankrike – Peru 1 – 0
Argentina – Kroatien 3 – 0

Ny kämpainsats av Australien belönades med en poäng mot Danmark

Danmark inledde matchen mot Australien bäst och tog ledningen i den 7 minuten genom storstjärnan Christian Eriksen. Och det såg ut som att Australien blev nedtagna på jorden efter den fina insatsen mot Frankrike. Så blev det inte. Australien vek inte ned sig och kämpade sig in i matchen. Danmark borde kanske har utökat i den 24 minuten men nicken rån när håll gick utanför. I den 38 minuten gjorde istället Australien 1-1 på en straff, efter en olycklig hands av Yussuf Poulsen som nu missar nästa match. Efter straffen lyckades Danmark inte komma upp i nivå igen och mötet slutade 1-1.

Resultatet är inte någon katastrof för Danmark men vinner Australien och Danmark förlorar mot Frankrike i den sista omgången så är Danmark med stor sannolikhet ute ur turneringen.

Frankrike besegrade Peru och är nu vidare

Frankrike vann över Peru med 1-0 efter ett mål av Kylian Mbappé i den 28 minuten. Förutom den 15 minuters period då Frankrike gjorde målet så var det Peru som ägde resten av matchen. Men trots flera heta chanser så ville det sig inte för Peru som återigen blev mållösa.

Frankrike är med sin sex poäng vidare till slutspelet och Perus noll poäng innebär att de inte har någon chans att gå vidare. Peru var i stort sett bättre än båda Danmark och Frankrike i de två mötena men bollen studsade inte deras väg i detta VM.

Svagt Argentina föll mot Kroatien

Dagens sista matchen mellan Argentina och Kroatien i grupp D blev händelserik. I den första halvleken så haglade målchanser åt båda hållen. Argentina borde tagit ledningen när den kroatiska målvakten kommit ut fel och gav Enzo Perez öppet mål.

Istället var det Kroatien som utnyttjade en målvaktstavla av Willy Caballero och Ante Rebic  satte bollen snyggt med en volley. Argentina blev allt mer desperata och flyttade upp laget. Detta ledde till 2-0 genom Luka Modrić tio minuter senare. Och i den 91 minuten även 3-0 efter en mycket snygg kontring som Ivan Rakitic till slut satte i öppet mål.

Argentina har tagit krisen från kvalet in i denna turnering. Spelmässigt kommer man inte upp i nivå och man ser inte ut att ha någon spelidé. Bara tre gånger tidigare har Argentina förlorat med så stora siffror i VM-sammanhang. Och Kroatiens seger var den första mot Argentina.

Argentina går in i den sista omgången med en ynka poäng och får nu förlita sig på att resultaten inte går Islands väg i de sista två matcherna. Vinner Island morgondagens match mot Nigeria så blir det en målskillnadsaffär i den sista omgången om det blir Island eller Argentina som går vidare.