Frankrike vidare till final mot Argentina

De regerande Frankrike är vidare till final i fotbolls-VM efter en övertygande 2-0 seger mot succélaget Marocko. Och har därmed fortsatt chans att försvara titeln när de ställs mot Argentina på söndag.

Succélaget Marocko har stått emot stormakter i detta VM, som Belgien, Spanien och Portugal utan att släppa in ett enda mål mot dessa. Men i gårdagens semifinal mot de regerande mästarna Frankrike gick det inte längre.

Frankrike tog ledningen redan innan klockan hade passerat fem minuter. Lite av ett slumpmål där Frankrike drog upp ett anfall där bollen, efter lite om och men, till slut landade till Theo Hernandez som med en konstspark rakade in 1-0 från en dålig vinkel. Innan halvleken var slut hade båda lagen haft en stolpträff vardera och Frankrikes Olivier Giroud missat ett halvöppet mål.

I den andra halvleken gjorde Marocko lite förändringar och började pressa Frankrike och var när vid ett par tillfällen. Men istället var det inbytte Randal Kolo Muani som stod för matchen nästa mål när han serverades bollen av Kylian Mbappé i den 79 minuten. 2-0 till Frankrike och ridå ned för Marocko som nu istället kommer att få slåss om en bronsmedalj mot Kroatien. Den kanske mest intressanta VM-bronsmatchen på länge.

I finalen kommer Frankrike att möta Argentina, på söndag med avspark 16:00.