Historiskt VM-brons till Belgien

Belgien vann bronsmatchen mot England med klara 2-0 och tog hem bronset och nationens första VM-medalj.

Resultatet i bronsmatchen

Belgien – England 2 – 0

Historisk seger för Belgien i bronsmatchen mot England

Belgien inledde denna bronsmatch klart bäst. Redan i den 4 minuten så gjorde man 1-0 på ett mönsteranfall, som började vid målvakten Thibaut Courtois och bollen nådde till slut Thomas Meunier i straffområdet. Efter målet så såg Belgien väldigt nöjda ut samtidigt som England inte direkt gick 100% för att vända på steken. Den första halvleken bjöd därefter på en halvchans för England och några för Belgien men resultatet stod sig.

Till den andra halvleken så byttes Jesse Lingard och Marcus Rashford in för England, och det fick fart på engelsmännen. Belgien backade hem ännu mer för att i stort sett bara gå på kontringar. England bjöds därmed in i matchen på ett helt annat vis och kunde börja etablera anfallsspel. Det gav nästan frukt. Men till slut så fick Belgien den är kontringen som punkterade matchen när Kevin De Bruyne friställde Eden Hazard till 2-0 i den 82 minuten. Målet blev spiken i kistan och Belgien tog hem en historisk VM-medalj, nationens första.

Bronsmatchen blev lite som man hade förväntat sig. England kom inte upp i nivå och tempot var stundtals väldigt lågt. Detta passade Belgien perfekt som avgjorde matchen med två snabba omställningar.

Det som återstår av detta VM är nu söndagens final mellan Frankrike och Kroatien.