Inför: Stormöte mellan Spanien och Holland

I kväll är det toppmöte mellan VM-finalisterna från Sydafrika 2010. De regerande världsmästarna Spanien är favoriter, men Holland lär vara revanschsugna. I kväll möts även Mexiko – Kamerun och Chile – Australien.

Spanien – Holland

Start: kl 21:00 i SVT1
Odds: 2,15 – 2,30 – 4,80 (William Hill)

År 2010 tog Spanien sitt första VM-guld efter att ha besegrat Holland i final. Det blev Iniesta som avgjorde efter mål i förlängningen. I kväll möts lagen igen i denna viktiga match på Arena Fonta Nove. Segraren här kan mycket väl komma att vinna gruppen och spelbolagen tror det blir Spanien som vinner i kväll. Båda lagen är favoriter att avancera från Grupp B och Spanien hör även till favoriterna att ta hem hela VM.

I Spaniens trupp råder rutin och stabilitet. Xavi, Iniesta, Koke, Costa och Martinez kommer att sätta press på holländarna. Holland satsar på defensiven och har ändrat uppställning från 4-3-3 till 5-3-2, vilket har orsakat mycket diskussioner. Arjen Robben utgör det största hotet mot Spanien.

Mexiko – Kamerun

Start: Kl 18:00 i TV4
Odds: 2,50 – 2,25 – 3,75 (William Hill)

Mötet mellan Mexiko och Kamerun på Estadio das Dunas Natal kan bli spännande på många sätt. Båda lagen har upplevt en hel del turbulens, Kamerun med spelarprotester och Mexiko med tränarbyten. Men Mexiko har lyckats ta sig igenom gruppspelet de senaste fem VM och siktar nu på en sjätte gång. Däremot lär det bli en tuff match mot Kamerun med stjärnan Samuel Eto’o i spetsen, även om Mexiko är favorit.

Chile – Australien

Start: kl 00:00 i TV4
Odds: 1.67 – 2.70 – 6.50 (William Hill)

Chile borde få en lätt match i mötet med Australien på Arena Pantanal Cuiba. Efter att förbundskapten Jorge Sampaoli tog över har laget imponerat och är numera ett lag att räkna med. Dessutom har lagets stora stjärna Arturo Vidal varit med på träning efter att ha kämpat med en knäinflammation och kan därför komma att spela i kvällens match.

Med den spektakuläre målskytten Alexis Sanchez och Eduardo Vargas kommer Chiles fartfyllda offensiv att sätta hårt tryck på Australien. Att Australien hamnade i Grupp B med finalisterna från förra VM har gjort att laget har blivit borträknat på förhand. Detta gör att Chile är given favorit mot Australien.