Japan och Colombia vidare i grupp H

Dagens upplösning av grupp H blev en märkligt historia. Colombia vann över Senegal med 1-0 och säkrade därmed avancemang. Det gjorde även Japan som trots 0-1 förlusten mot Polen är vidare på grund av färre gula kort.

Resultaten i grupp H

Senegal – Colombia 0 – 1
Japan – Polen 0 – 1

Colombia säkrade gruppsegern

Mötet mellan Colombia och Senegal blev en jämn och chansfattig historia. Och trots att Senegal hade fler målchanser så var det Colombia som till slut bröt igenom Senegals starka försvar när Yerry Mina nickade in 1-0 i den 74 minuten.

Japan vilade en rad spelare mot Polen och det skulle straffa sig. Ett redan utslaget Polen gjorde matchens enda mål i den 59 minuten på en frispark som nådde Jan Bednarek i straffområdet. Med tanke på resultatet i den andra matchen så hade Japan räknat ut att de gick vidare som grupptvåa. Och märkligt nog så var det Japan som maskade och fick tiden att gå. Men skulle Senegal reducerat så var Japan ute.

Japan vidare på färre gula kort

Senegal fick dock inte sitt anfallsspel att stämma denna dag och förlorade mot Colombia. Segern för Colombia innebar att de säkrade gruppsegern. Senegal och Japan hamnade båda på fyra poäng med samma målskillnad 4-4. Det inbördes mötet mellan Japan och Senegal slutade oavgjort. Utslagsfaktorn var att Japan hade färre gula kort än Senegal och är därmed vidare till slutspelet som grupptvåa. Det är första gången i historien som färre gula kort varit den avgörande faktorn.