Fredagen bjöd på målfest och sena avgöranden

Den andra dagen i Ryssland-VM bjöd på dramatik i alla de tre matcherna. Och den sena matchen mellan Portugal och Spanien blev just den höjdarmatch man hade hoppats på med ett hattrick av Cristiano Ronaldo.

Så slutade dagens matcher:

Egypten – Uruguay: 0-1
Marocko – Iran: 0-1
Portugal – Spanien: 3-3

Uruguay vann över Egypten efter mycket om och men

Dagens första möte mellan Egypten och Uruguay blev riktigt spännande. Egypten, som var nederlagstippade, stod bra emot mot ett Uruguay som inte fick spelet att stämma riktigt. Uruguays anfallare Luis Suárez och Edinson Cavani fick ändå flera bra lägen men utan resultat. Det skulle dröja till slutminuterna innan Uruguay tog ledningen och det genom mittbacken Jose Gimenez som nådde högst på en frispark i straffområdet. Resultatet stod sig och Uruguay utgick med en förväntad seger, även om den satt långt inne. Egyptens stora stjärna Mohammed Salah satt på bänken hela matchen.

Uruguay har nu skaffat sig ett ypperligt läge i grupp A.

Iran besegrade Marocko

Även matchen mellan Marocko och Iran slutade 0-1. Och precis som i mötet mellan Egypten och Uruguay så var det ett sent avgörande. I den 94 minuten fick Iran en frispark, som Östersund-spelaren Saman Ghoddos ordnade. Frisparken skarvade sedan en marockansk spelare olyckligt i eget mål.

Målfest mellan Portugal och Spanien

Fredagens höjdpunkt var utan tvekat det iberiska derbyt mellan Spanien och Portugal. En match som kunde blivit tillknäppt och tight men som blev en riktig målfest.

Upprinnelsen till denna målfest var Portugals tidiga straff, redan i den 4 minuten, som Cristiano Ronaldo både ordnade och säkert satte. I den 25 minuten kom en skön kvittering för Spanien, som Diego Costa ordnade på egen hand. Costa tog emot bollen utanför straffområdet, vände ut och in på Portugals försvar och avslutade i den bortre delen av målet, otagbart för målvakten. Innan den första halvleken var över så tog Portugal ledningen på nytt. Ronaldo avslutade utifrån och David de Gea, i målet, fumlade in bollen. En tavla av världens bästa målvakt.

Den andra halvleken dominerades av Spanien och tio minuters in i halvleken så kom också kvitteringen. En perfekt frispark nådde Sergio Busquets som nickade in bollen till Costa som bara kunde stöta in bollen i öppet mål. Tre minuter senare får Nacho sin revansch, efter att ha orsakat straffen. Nacho får bollen utanför straffområdet och på volley går bollen stolpe, stolpe och in. Ett mycket snyggt skott av Nacho som lyckas hålla ned bollen.

I denna högklassiga match får Ronaldo ändå slutordet. I den 88 minuten får Portugal frispark i ett perfekt läge utanför straffområdet. Ronaldo stegar upp och sätter bollen hur säkert som helst i krysset. Ett otroligt vackert mål som rundar muren och som var helt otagbar för De Gea. 3-3 blev också slutresultatet i denna mycket sevärda uppgörelse i grupp B.