Mardrömslottning för Sverige i play-off

För en liten stund sedan lottades lagen som möts i Europas play-off. Sverige har återigen otur när det kommer till dessa lottningar och kommer att ställas mot Italien, det helt klart svåraste laget.

Det blev den mardrömslottningen som vi befarade. Sverige kommer att ställas mot Italien i play-off till fotbolls-VM nästa sommar.

Sverige har inte vunnit mot Italien under 2000-talet

Italien har inte varit en lätt nöt att knäcka för de svenska landslagen under 2000-talet. På de fem mötena under 2000-talet har Italien vunnit fyra och en match har slutat oavgjort, vi minns ju Zlatans klassiska klack i EM 2004 till slutresultatet 1-1.

Det har inte heller varit målrika möten mellan Sverige och Italien. De två senaste möte har slutat med 1-0 segrar till Italien och målsnittet över de fem matcher under 2000-talet ligger på 1,6 mål per match.

Senast Sverige vann över Italien var i en vänskapsmatch 1998 med 1-0. Senast Sverige vann över Italien i tävlingssammanhang var i kvalet till EM 1984 och då vann Sverige båda mötena i kvalet med klara 2-0 hemma och 3-0 borta.

Sverige börjar hemma

Förutom att Sverige fick en mardrömslottning mot Italien så inleder man på hemmaplan, vilket man givetvis inte vill göra. Risken finns att Italien nu håller siffrorna nere i det första mötet för att sedan avgöra på hemmaplan. Eller helt enkelt att Italien kör på hemma om nu Sverige skulle få med sig ett bra resultat från den första matchen.

Play-off spelas i november

Matcherna i play-off kommer att spelas den 9 respektive 12 november. Matchstarterna är ännu inte satta.

Oddsen talar emot att Sverige går vidare

Kikar vi på oddsen från spelbolaget Unibet så talar de också sitt tydliga språk, att detta var en ren och skär mardrömslottning. Ett spel på att Sverige går vidare till VM och vinner över Italien över dessa två matcher ger hela 3,50 gånger pengarna och låga 1,30 om det istället blir Italien som går vidare.

Spela hos Unibet >

Alla lagen som möts i play-off

Nordirland – Schweiz 4,50 – 1,20

Kroatien – Grekland 1,25 – 4,00

Danmark – Irland 1,67 – 2,15

Sverige – Italien  3,50 – 1,30

Odds från Unibet

1 tanke kring ”Mardrömslottning för Sverige i play-off

  1. Nicke

    Så synd att det blev Italien i lottningen. Det här kommer kräva ännu en bragd för att vi ska ta oss vidare. Längtar till matcherna men ändå inte.

Kommentarer inaktiverade.