Nu blickar vi mot Qatar 2022

Fotbolls-VM i Ryssland är nu över och Frankrike den nya världsmästaren. Nu riktar vi våra blickar mot nästa VM i Qatar 2022 och nu står det klart att turneringen kommer att flyttas från sommaren till vintern.

Qatar-VM 2022 är kontroversiellt på många vis och har omgärdats av korruptionsrykten. Sedan utredningen i toppskiktet hos FIFA så har det varit oklart om Qatar kommer att få behålla värdskapet över detta VM. Men mycket talar för att FIFA arbetar för att Qatar kommer att få behålla sitt värdskap.

Qatar-VM flyttas

Ett av de stora samtalsämnena kring VM i Qatar är den extrema värmen och hur man kan gå runt det problemet. I dagarna blev det klart att man kommer att flytta VM:et från sommaren till vintern. Det planerade datumet för turneringen är 21 november till och med den 18 december. Ett beslut som innebär att vi för första gången i historien inte kommer få ett VM under sommaren.

Ändringen kommer även att påverka klubblagssäsongen. Enligt FIFA:s president Gianni Infantino så kommer ligorna helt enkelt att få anpassa sig till det nya schemat.

Antalet nationer kan utökas redan till Qatar-VM

FIFA meddelade också att man överväger att utöka antalet deltagande lag redan till Qatar-VM, från 32 till 48 nationer. Om man utökar till 48 nationer så kommer matcher att spelas i länder nära Qatar. Sedan tidigare är det klart att fotbolls-VM i USA, Mexiko och Kanada 2026 kommer att utökas till 48 nationer.

1 tanke kring ”Nu blickar vi mot Qatar 2022

Kommentarer inaktiverade.