Nya skrällar och Ryssland är vidare

Under tisdagen så spelades de sista matchen i den första omgången i grupp H. Och det var två skrällar vi bjöds på när Japan först besegrade Colombia och sedan vann Senegal över Polen. I den sista matchen för dagen så vann Ryssland över Egypten och är därmed vidare till slutspelet.

Så slutade dagens matcher:

Colombia – Japan 1 – 2
Polen – Senegal 1 – 2
Ryssland – Egypten 3 – 1

Japan och Senegal överraskade i grupp H

Japan stod för tisdagens största skräll när de tog en 1-2 seger över Colombia. Segern gör Japan historiska som det första asiatiska lag att vinna över ett lag från Sydamerika. Matchen präglades av det röda kort som utdelades till Carlos Sanchez, i Colombia, redan i den tre minuten. Kortet delades ut för att Sanchez räddat ett skott med armen i straffområdet och den efterföljande straffen satte Shinji Kagawa. Trots en man mindre så reducerade Juan Fernando Quintero på en frispark i den 39 minuten. I den andra halvleken så hade Japan en rad lägen av utöka och i den 73 minuten så gjorde Yuya Osako 2-1. Colombia lyckade inte hota på allvar och Japan tog en historisk seger.

I det andra mötet för dagen i grupp H så överraskade även Senegal när de vann med 2-1 över världsåttan Polen. Efter en trevande inledning på matchen så kom den igång på allvar i den 20 minuten. Senegal tog över matchen allt eftersom och via en polskt ben så gjorde Senegal 1-0 i den 37 minuten. Polen stod för en stark öppning i den andra halvleken och en kvittering låg i luften. Men i den 60 minuten så missade det polska försvaret att M’Baye Niang var tillbaka i spel efter en skada och han kunde sno åt sig bollen på en bakåtpass och göra 2-0. Polen tryckte på för en reducering med det skulle dröja till den 86 minuten innan Grzegorz Krychowiak kunde nicka in 2-1. Men mer än så kunde inte Polen mäkta med och Senegals imponerade försvarsspel höll undan.

Ryssland imponerade igen och är klara för slutspelet

I kvällens sena match mellan Ryssland och Egypten i grupp A så var hemmanationen det klart bättre laget. Burna av den fanatiska publiken så gick Ryssland på offensiven. Första halvleken blev mållös. Men direkt i den andra halvleken så gjorde Ryssland 1-0 i den 47 minuten. Ett skott från Ahmed Faltys ben och in i mål. 2-0 kom i den 59 minuten när Rysslands klappklappspel hamnade hos Denis Tjerysjev som kunde raka in sitt tredje mål i detta VM. tre minuter senare gjorde Artiom Dziuba 3-0 för Ryssland och redo ned för ett slaget Egypten. Det blev till slut ett tröstmål för Egypten när Mohamed Salah föll i straffområdet och straffen satte han själv hur säkert som helst.

Segern innebär att Ryssland med stor sannolikhet är vidare till slutspelet och att Egypten är ute ur turneringen.