Portugal – Sverige i play-off

I kväll är det äntligen dags. Sverige möter Portugal i det första mötet i play-off till VM och det är otroligt viktig att Sverige vänder hem med ett bra resultat.

Portugal är ett av de bättre lagen i världen och en given favorit på hemmaplan i dagens först möte, på Estádio da Luz i Lissabon, i play-off till VM i Brasilien.

Portugal har en stark offensiv

Med spelare som Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho, Pepe, Nani, Bruno Alves, Fábio Coentrao är detta en landslag som kommer att pressa Sverige och som vi vet har Sverige haft en skakig defensiv under kvalet men idag måste det fungera prickfritt.

Fasta situationer är ett starkt vapen för Portugal

De bollskickliga portugisiska spelarna kommer att ställa Sveriges försvar under hård press. Men man får även se upp på de fast situationerna då Portugal har mycket duktiga frisparksskyttar, som Cristiano Ronaldo, men även duktiga huvudspelare som Bruno Alves. Faktum är att Bruno Alves har gjort lika ånga mål som fixstjärnan Ronaldo. Av de 22 mål  under kvalets gång har tio tillkommit på fasta situationer.

Match i matchen

En match i matchen kommer att vara Zlatan – Ronaldo, två spelare som verkligen sticker ut i respektive lag och som kan avgöra helt på egen hand.

Viktigt att Sverige håller ned siffrorna

Givetvis är en seger att föredra men även 0-0, 1-1 eller tom 1-0 ger Sverige fortfarande goda chanser att kunna avgöra på hemmaplan, på Friends Arena, i returen som spelas nu på tisdag den 19:e.

Så ser du matchen

Matchstart i kväll är klockan 20:45 och matchen kan du följa i sin helhet i Tv4.

Sveriges startelva mot Portugal

1 Andreas Isaksson
2 Mikael Lustig, 4 Per Nilsson, 13 Mikael Antonsson, 5 Martin Olsson
6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström
7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic, 19 Alexander Kacaniklic
11 Johan Elmander

Nu håller vi tummarna för en svensk seger!