Så spelas kvartsfinalerna

Så spelas kvartsfinalerna

I går blev det klart vilka de sista två lagen som tog sig vidare till kvartsfinalerna i damernas VM. Jag kollar in de fyra matcher och ger mina tips.

De möts

Frankrike tog en storseger mot Marocko och kommer nu att ställas mot hemmanationen Australien i kvartsfinalen. Och Colombia vann med knappa 1-0 mo Jamaica och ställs mot turneringsfavoriten England.

I andra delen av slutspelsträdet så ställs Sverige mot Japan och Spanien mot Nederländerna.

Oddsfavoriter att gå vidare

Spelbolagen håller England som den största favoriten att ta sig vidare. På samma sida trädet är därefter Frankrike favorit mot Australien, och ges dubbelt så stort förtroende än hemmanationen enligt oddsen.

På andra sidan trädet är Spanien klar favorit mot Nederländerna. Spelbolagen håller återigen Sverige som underdog i mötet mot Japan, även om det inte skiljer jättemycket.

Spelschemat & oddsen på kvartsfinalerna

Spelschema, resultat och odds

12/8
12:30
England-Colombia
Fotbolls-VM damer 2023 - Kvartsfinaler
2 - 1
12/8
09:00
Australien-Frankrike
Fotbolls-VM damer 2023 - Kvartsfinaler
0 - 0 str
11/8
09:30
Japan-Sverige
Fotbolls-VM damer 2023 - Kvartsfinaler
1 - 2
11/8
03:00
Spanien-Nederländerna
Fotbolls-VM damer 2023 - Kvartsfinaler
2 - 1

Jag tippar kvartsfinalerna

Precis som i åttondelsfinalen så kommer det bli riktigt tufft för Sverige. Japan är ett spelskickligt lag och om det ser ut som mot USA så kommer Sverige att vara illa ute. Tyvärr så håller jag Japan högt i detta mästerskap och VM-resan kan mycket väl vara slut här för Sverige.

Jag tror att mötet mellan Spanien och Nederländerna kan bli en mycket jämn historia. Dock har jag en känsla att Nederländerna, som var i VM-final senast, drar det längsta strået. Spanien vann visserligen mot Schweiz med stora siffror men vek ned sig mot Japan i gruppspelet.

På andra sidan så har vi turneringsfavoriten England mot uppstickaren Colombia. England ska bara gå vidare och jag tror det blir Australien de möter i semifinalen. Ett Australien som slog ut Danmark och med storstjärnan Sam Kerr tillbaka får de tillräckligt med hemmavind för att slå ut ett något ojämn Frankrike.