Sex poäng mot Kosovo och Grekland

Mötena mot Kosovo och Grekland gav Sverige sex som innebär att Sverige fortfarande har allt i sina egna händer inför de två avslutande matcherna i detta VM-kval.

Matchen mot Kosovo så vann Sverige med klara 3-0 och det går inte mycket orda över den insatsen. Sverige vann övertygande och Kosovo var inte ens nära att hota om segern, även om de kanske borde gjort minst ett mål på de lägen de skakade fram.

Mot Grekland så stod Sverige för en riktigt dålig första halvlek och Grekland hade bud på ett, två och tre mål. Trots det så slutade halvleken 0-0. I den andra halvleken så spelade Sverige upp sig och Alexander Isak blev avgörande. Först ordnade Isak straff för Sverige, som Emil Forsberg förvaltade, och sedan var Isak påpasslig och lurade det grekiska försvaret, med otrolig kyla, på en snabb utspark av Robin Olsen.

Med ytterligare sex poäng i bagaget så leder nu Sverige gruppen med 15 poäng med två poäng ned till Spanien. Grekland är helt avhängda vilket innebär att Sverige som min bärgar andraplatsen i gruppen.

De två matcherna som återstår för Sverige nu är Georgien borta den 11 november och sedan en gruppfinal mot Spanien i den sista omgången den 15 november.

Vinner Sverige mot Georgien och tar poäng mot Spanien så säkrar man första platsen i gruppen och därmed får en direktplats till VM. Om Sverige blir tvåa i gruppen då är det playoff som väntar.