Stor VM-skräll! Marocko slog ut Spanien och är vidare till kvartsfinal

Stor VM-skräll! Marocko slog ut Spanien och är vidare till kvartsfinal

Marocko är sensationellt vidare till sin första VM-kvartsfinal efter att ha slagit ut stornationen Spanien efter ett nytt straffavgörande i Qatar-VM.

Spanien var givna favoriter inför dagens batalj mot succélaget Marocko som vann sin grupp före både Belgien och Kroatien. Och inför matchen så spelades Spanien till låga 1.57 att gå segrande ur mötet under ordinarie matchtid.

Spanien dominerade också bollinnehavet även om de inte skapade mycket. Istället var det Marocko som kunde komma med vassa kontringar. Någon som fick slit i det marockanska laget var den defensiva mittfältaren Sofyan Amrabat som gjorde en riktigt stark insats för att störa spanjorerna.

Målvakten i Marocko Yassine Bounou var kanske matchens gigant och gjorde ett par svettiga räddningar, inte minst på slutet av den andra halvleken när en frispark från Dani Olmos gick förbi alla spelare och lurade nästan Bounou i målet.

I den andra halvleken så skapade båda lagen en del farliga chanser men bra målvaktsspel i båda burarna såg till att matchen förblev mållös in i straffläggningen.

En straffläggning där Spanien under presterade grovt och missade alla sina tre straffar. Bounou räddade två av dom medan en gick i stolpen. Storstjärnan Achraf Hakimi fick punkterade tillställningen med att chippa in den avgörande straffen som tog Marocko vidare till nationens för VM-kvart på herrsidan.

Portugal eller Schweiz väntar i kvartsfinal

I gruppspelet duggade skrällarna tätt och Marockos seger över Spanien var slutspelets första. I kvartsfinal väntar nu antingen Portugal eller Schweiz som möts med avspark 20:00.