Storseger för England och viktig seger för Colombia

England stod för VM-turneringens störst seger när de vann över Panama med hela 6-1 i grupp G. I grupp H så vann Colombia över Polen medan Japan och Senegal kryssade.

Alla dagens resultat:

England – Panama 6 – 1
Japan – Senegal 2 – 2
Polen – Colombia 0 – 3

Rekordstor seger för England

England infriade förväntningarna med råge i dagens tidiga möte mot Panama. Många mål var på menyn för ett England som behövde komma ikapp Belgiens målskillnad i grupp G.

Redan efter 8 minuters spel så gjorde John Stones 1-0 för England, och fler mål skulle det bli. Den första halvleken slutade hela 5-0 till England och i den andra halvleken så utökade England till 6-0 i den 62 minuten . Därefter såg England nöjda ut och ville mest spela av matchen. Men Panama fick sista ordet och gjorde ett historiskt VM-mål i den 78 minuten och fastställde därmed slutresultat 6-1 till England.

Vinsten innebär att England säkrar en plats i slutspelet och går också om Belgien som ny gruppetta. Harry Kane gjorde hela tre mål mot Panama och efter två spelade matcher leder han nu skytteligan i VM med fem mål totalt.

Oavgjort mellan Japan och Senegal

I grupp H hade vi en intressant uppgörelse mellan Japan och Senegal på eftermiddagen. Senegal imponerade stort i segern mot Polen men hade inte samma fart och frenesi i sitt spel mot Japan.

Det var ändå Senegal som tog ledningen i den 11 minuten efter en målvaktstavla. Japan åt sig in i matchen och kvitterade i den 34 minuten. I den andra halvleken så tog Senegal återigen ledningen i den 71 minuten. Men därefter tryckte Japan på för en kvittering och sju minuter senare var det återigen ett tveksamt målvaktsingripande som föranledde ett mål och denna gång var det Japan som kunde kapitalisera på ett misstag och kvittera till 2-2, som blev slutresultatet.

Det oavgjorda resultat varken Japan eller Senegal nöjda med, som båda gärna velat säkra tre nya poäng och avancemang.

Viktig seger för Colombia

I kvällens sena match var det Polen och Colombia som skulle göra upp i grupp H. Båda dessa två förlorade de inledande matcherna och var piskade att ta poäng. Med tanke på att Japan och Senegal kryssade så hade ett oavgjort resultat i detta möte gett både Japan och Colombia möjligheten att gå vidare vid seger i den sista omgången. Men så blev det inte.

Polen ställde upp med en defensiv elva och det visade sig inte vara rätt medicin mot ett offensivt inriktat Colombia. Polen stod för en ny svag insats och innan halvtidsvilan så gjorde Colombia 1-0. I den andra halvleken så gick Polen mer på offensiven men det straffade sig och Colombia gjorde både 2-0 i den 70 minuten och 3-0 fem minuter senare.

Segern för Colombia innebär att man fortfarande allt i sina händer. Seger mot Senegal i den sista omgången och man är vidare. För Polen innebar resultatet att man inte längre kan ta sig vidare och att skyttekungen från VM-kvalet, Robert Lewandowski, blev återigen mållös.