Sverige klara för VM i Ryssland!

Gårdagens play-off-retur mot Italien slutade 0-0 på San Siro och det innebär att 1-0 segern på Friends Arena räckte för att Sverige skulle ta sig vidare till VM! Italien missar nu VM för första gången på 60 år och Sverige är tillbaka efter två missade VM.

Som väntat blev matchen på San Siro en helt annan historia än den på Friends. I början av den första halvleken så kämpade Sverige på bra och skapade en del offensivt.

Jokob Johansson skadad tidigt

Jokob Johansson, målskytt på Friends, gick sönder efter cirka 20 minuters spel och ersattes av Gustav Svensson. Efter det så tog Italien över matchen allt mer samtidigt som de svenska spelarna fick jaga mycket boll. Italien fick attackera gång på gång och känslan var att ett mål var nära förestående men ett tröttkört Sverige klarade sig till halvtidsvilen.

Sverige gick ut med mer energi i den andra halvleken men det var fortfarande inte mycket till anfallsspel och det blev mest att tjonga bort bollar från straffområdet. Italien blev allt mer desperata och Sverige kunde reda ut situationen och hålla 0-0, vilket räcker för att Sverige ska gå vidare och slå ut Italien!

Statistiken säger det mest om returmatchen

Statistiken från UEFA säger allt. 75% vs 25% i bollinnehav. Italien hade 26 avslut (dock bara 6 på mål) och 8 hörnor medan Sverge hade 4 avslut och 0 hörnor.

Lottning i början av december

Nu ser vi fram emot ett intressant VM i Ryssland! Och vilka lag Sverige kommer att möta i VM-gruppspelet kommer att lottas fram den 1 december. I lottningen kommer Sverige att vara placerad i den tredje seedningsgruppen.