Sverige möter Tyskland i VM-gruppspelet

Lottningen till VM i Ryssland är nu genomförd och Sverige kommer att ställas mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea i grupp F.

Helt okej lottning för Sverige i grupp F

Sverige fick inte den bästa men inte heller den svåraste lottningen. De regerande mästarna Tyskland är visserligen en mardrömsmotståndare och där kommer Sverige att få svårt att plocka poäng. Men både Mexiko och Sydkorea skrämmer inte lika mycket. Mexiko har dock en imponerande svit i VM-gruppspel men någon gång ska den brytas och Mexiko har en skakigt kval bakom sig.

Sverige inleder gruppspelet mot Sydkorea den 18 juni

Sveriges spelschema i gruppspelet

18 juni Sverige – Sydkorea, Nizjnij Novgorod

23 juni Tyskland – Sverige, Sotji

27 juni Mexiko – Sverige, Jekaterinburg

Island i ”dödens grupp” i grupp D

Alla mästerskap har en ”dödens grupp” och tyvärr för Islands del så åkte de på den niten denna gång då de ställs mot Argentina, Kroatien och Nigeria. Argentina med världens främsta anfall och Kroatien med världens bästa mittfält är stora favoriter i denna grupp. Samtidigt kommer Nigeria inte att bli en enkel motståndare för Island.

Bra lottning för Danmark i grupp C

Till skillnad från Island så fick Danmark en gynnsam lottning. Visserligen kommer man få möta Frankrike men varken Australien eller Peru är några mardrömsmotståndare i grupp C. Danmark är helt klart favorit att gå vidare tillsammans med Frankrike

Gynnsam lottning för hemmanationen Ryssland

Det klar svagaste laget i den första seedningsgruppen, tillika hemmanationen, Ryssland fick en en gynnsam lottning med Uruguay, Saudiarabien och Egypten. Uruguay är på förhand favoriter i gruppen och därefter så är det ändå jämnt skägg mellan Ryssland och Egypten.

Belgien vs England i grupp G

I grupp G är det givet att Belgien och England går vidare och varken Tunisien eller Panama lär ha mycket att sätta emot. Det ska bli oerhört intressant att följa matchen mellan ett Belgien med många Premier League-stjärnor mot ett England som har ett mycket spännande lag.

Spanien och Portugal gör upp i grupp B

Grupp B är också en av dessa spännande grupperna. De två stora fotbollsnationerna Portugal och Spanien hamnade i samma grupp tillsammans med Marocko och Iran. EM-mästarna Portugal kommer nu att få tampas med storebror Spanien och det ska bli oerhört intressant att se vem av dessa två som kommer att toppa gruppen, då Iran och Marocko läs få det svårt att hävda sig mot de två giganterna.

Alla grupperna

Grupp A Grupp B Grupp C Grupp D
Ryssland Portugal Frankrike Argentina
Saudiarabien Spanien Australien Island
Egypten Marocko Peru Kroatien
Uruguay Iran Danmark Nigeria
Grupp E Grupp F Grupp G Grupp H
Brasilien Tyskland Belgien Polen
Schweiz Mexiko Panama Senegal
Costa Rica Sverige Tunisien Colombia
Serbien Sydkorea England Japan