Sveriges VM-kvaltrupp mot Holland

Den 6 september är det dags för VM-kvalet att dra igång och Sverige inleder direkt med en otrolig viktig hemmamatch mot Holland. Nu är det klart vilken trupp Janne Andersson tagit ut till sin första samling.

Sverige nya förbundskapten Janne Andersson får en tuff uppgift direkt i VM-kvalet. Inte bara måste han bygga ett ny stomme i landslaget nu när tongivande spelare som Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström slutat. Utan Andersson måste formera en elva som ska möta ett revanschsuget Holland som har ett EM-kval debacle att rätta till.

I truppen som Andersson tagit ut så har vi flera nya spelare som Alexander Fransson, Christoffer Nyman, Marcus Rohdén och Niklas Hult. Dessutom är Oscar Wendt tillbaka i landslaget efter att gång på gång petats av Erik Hamrén.

Albin Ekdal uttagen men skadad

Den viktiga mittfältaren Albin Ekdal var först uttagen men fick kort därefter lämna återbud på grund av en fotskada. Och skadeproblemen fortsatte i truppen då Ekdals ersättare Robin Quaison även han skadades i söndags då han spelade för klubblaget Palermo och nu kallas istället Elfsborgs Viktor Claesson in som ersättare.

Isaac Kiese Thelin kallas in

Även Isaac Kiese Thelin kallas in som backupp då det finns riska att både John Guidetti och Marcus Berg kan missa matchen mot Holland på grund av barnafödande.

Sveriges trupp mot Holland

Målvakter
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
Patrik Carlgren, AIK
Robin Olsen, FC Köpenhamn

Backar
Andreas Granqvist, Krasnodar
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Hellas Verona
Ludwig Augustinsson, FCKöpenhamn
Mikael Lustig, Celtic
Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach
Pontus Jansson, Leeds
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica

Mittfältare
Albin Ekdal, Hamburger
Alexander Fransson, FC Basel
Emil Forsberg, RB Leipzig
Jimmy Durmaz, Toulouse
Marcus Rohdén, Crotone
Niklas Hult, Panathinaikos
Oscar Hiljemark, Palermo
Oscar Lewicki, Malmö FF
Viktor Claesson, Elfsborg

Anfallare
Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig
Emir Kujovic, Gent
John Guidetti, Celta Vigo
Marcus Berg, Panathinaikos