Tuff lottning för Sverige i Nations League

I veckan så lottades grupperna till Nations League som kommer att spelas till hösten. Och för första gången med kvalplatser till VM i potten. Men det blev det svår lottning för Sverige som hamnade i ”dödens grupp”.

Nations League får denna vända en lite annan utformning än tidigare. Istället för grupper med tre lag i varje grupp så har man nu växlat till fyra lag i varje grupp. Detta innebär att inget lag kommer att flyttas ned från en division utan lag kommer endast att flyttas upp.

Sverige vann sin grupp i den tidigare upplagan och kommer nu därmed att flyttas upp från Division B till den högst divisionen, A. Uppflyttat innebär att Sverige nu kan vara med och slåss om en plats i slutspelet där vinnaren av hela turneringen ska koras.

I den högsta divisionen är det dock ett avsevärt tuffare motstånd som Sverige ställs emot denna gång. I grupp 3 i Division A så kommer Sverige att möta VM-ettan Frankrike, VM-tvåan Kroatien och de regerande EM- och Nations League-mästarna Portugal. Och det är inget snack om att detta är ”dödens grupp” i alla avseenden.