VM-matcher kan flyttas

Det internationella spelarförbundet, FIFPro, vill att VM-matcher ska flyttas till att spelas senare på dagens med tanke på den höga värmen och luftfuktigheten i vissa av de brasilianska städerna. 

Trots att det är vintertid i Brasilien när VM kommer att spelas så kommer det ändå att vara oerhört varm under vissa tider på dygnet, och speciellt i de norra delarna.

FIFPro vill att FIFA ändrar schemat så att inga matcher spelas tidigare än 16:00 lokal tid, det vill säga 21:00 svensk tid.  I dag är det flera matcher som är schemalagda att starta redan vid 13:00 men dessa vill man då flytta för att undvika att utsätta spelarna för onödiga risker i värmen.

Värst är det för de matcher som kommer att spelas i de norra delarna av landet och speciellt i staden Manaus, mitt i Amazonas, där luftfuktigheten är oerhört hög samtidigt som det kan bli väldigt varmt under dagtid. Men detta är förhållanden som gäller för nästan alla de 12 VM-städerna.

En del i kritiken är att arrangören tar mer hänsyn till kommersiella intressen när matchstarterna sätts än för spelarnas hälsa.

Källa: http://abcnews.go.com/Sports/wireStory/players-union-sues-fifa-kickoff-times-23804502