Arkiv: Stad

I sommar bjuder Brasilien in till världens största fotbollsfest – VM. 12 städer och 12 arenor står då redo att ta emot fotbollslag från 32 nationer samt publik och massmedia från hela världen. Det blir en fotbollsresa tvärs igenom det väldiga Brasilien, från Fortaleza i norr till Porto Alegres grässlätter i söder via Manaus i Amazonas. Som mest är det 321,6 mil mellanVM-städerna som alla har sin unika karaktär och kultur att visa upp. Brasilien är nämligen så mycket mer än bara karnevaler och samba vilket du kan läsa mer om i våra artiklar om varje stad.

Belo Horizonte en av vm-städerna

Belo Horizonte

Det var 64 år sedan senast, men 2014 är fotbolls-VM tillbaka i Belo Horizonte där du hittar den en gång så kontroversiella kyrkan Church of Saint Francis of Assisi.

VM-staden Brasilia

Brasília

Brasília är en stad full av modern arkitektur signerad Oscar Niemeyer. Sedan 1960 är Brasília huvudstaden i Brasilien och en självklar värdstad för mästerskapet 2014.

Brasilianska staden Cuiba

Cuiabá

Cuiabá ligger centralt i sydamerika och kan kanske locka fotbollsfans till en del shopping, naturvandring och museibesök.

Information om Curitiba

Curitiba

Curitiba är en spännande stad där aktiv stadsplanering har bidragit till stor trivsel bland invånarna.

Fakta om Fortaleza VM-stad 2014

Fortaleza

Härliga stränder och barer för partyglada är en del av vad Fortaleza erbjuder fotbollsfansen som kommer för att titta på stadens VM-matcher. I Folktäta Fortaleza lär bli ännu trängre under sommaren när hemmalaget Brasilien ska möta Mexiko.

Fakta om staden Manaus

Manaus

Manaus är den största staden i Amazonas och härifrån har du perfekt utgångsläge för att bege dig ut på en guidad tur ut i regnskogen.

Information om Natal i Brasilien

Natal

Gamla fort och byggnader i Natal väntar på att upptäckas av fotbollsfans. Även stränderna runt staden ligger redo för minnesvärda upplevelser.

Porto Alegre

Porto Alegre

Porto Alegre är Ronaldinhos hemstad, liksom södra Brasiliens största stad. Den är även en av de grönaste städerna i landet och huvudstad i Rio Grande do Sul, där gaúchos bor. För andra gången står staden värd för fotbolls-VM när Internacionals hemmaarena ska användas till fem matcher.

Läs om Recife, en av Brasiliens värdstäder

Recife

Karnevalstaden Recife är en av städerna som ingår i mästerskapsarrangemanget. Härifrån kommer den välkända fotbollsklubben Sport och här hittar du den ökända stranden Boa Viagem Beach.

Om storstaden Rio de Janeiro och dess historia, sevärdheter och fotbollsklubbar

Rio de Janeiro

I Rio de Janeiro kommer det bli fotboll i världsklass under sommaren 2014. Där ska finalen spelas och innan dess kommer bland annat Spanien möta Chile på stadens VM-arena.

Salvador en stad med lång historia

Salvador

Ta en tur på Porto da Barra beach eller koppla av på någon av stadens barer. Salvador, Brasiliens före detta huvudstad har mycket att locka med.

Fakta om Sao Paulo

Sao Paulo

Sao Paulo är Brasiliens största stad och här hör storklubbar som Corinthians, Palmeiras och Sao Paulo hemma.