VM-uppdatering dag 5 – 24 november

Onsdagens bjöd på oväntade resultat, en rejäl skräll och hedersamma förluster. Den stora skrällen var givetvis Japan 2-1 seger mot Tyskland, ett Tyskland som återigen ser ut att gå mot ett fiasko-VM. Speciellt med tanke på att Spanien i samma grupp körde över Costa rica med hela 7-0 och är Tysklands nästa motståndare i grupp E.

I grupp F så stod Marocko upp oväntat väl mot Kroatien. I en återigen mållös tillställning i detta VM. I samma grupp så gjorde Kanada en riktigt bra insats i den sena matchen mot Belgien och kanske borde ställt till med en skräll likt Japan. Kanada var klart bättre i första halvlek fick en straff redan i den 11 minuten men som Alphonso Davies bommade. Kanada hade bud på fler straffar i den första halvlken men domaren friade gång på gång och kritiken mot domaren har varit hård i efterhand. Istället så kunde Michy Batshuayi trycka in 1-0 precis innan halvtid. I den andra halvleken så spelas Belgien upp sig men det går inte att komma från att Kanadas 21 skott borde ha resulterat i minst ett mål, speciellt med tanke på straffen, och borde ha fått med sig minst en pinne.

Dagens matcher

Under torsdagen är det återigen fyra matcher på programmet och redan vid 11-tiden drar mötet mellan Schweiz och Kamerun igång, en mycket viktig match för båda lagen. Portugal går in i mästerskapet i dag mot Ghana och kommer Cristiano Ronaldo att leverera en seger? Och under kvällen kommer guldfavoriten Brasilien att gå in i mästerskapet mot ett Serbien som imponerade stort när de mötte Sverige i Nations League, skrällchans tro?

Spelschemat för dagen

Skadekollen

Thomas Delaney byttes ut i Danmarks möte mot Tunisien. Och nu står det klart att han missar resten av mästerskapet på grund av skada och har lämnat den danska truppen.