Zlatan med i truppen mot Georgien och Spanien i VM-kvalet

Gruppspelet i VM-kvalet lider mot sitt slut och två matcher återstår nästa vecka för Sveriges del först mot Georgien på torsdag kl 18:00 och sedan mot Spanien kl 20:45 på söndag. Två tuffa matcher på bortaplan.

Sverige har fortfarande allt i sina egna händer. Vinner man båda matcherna toppar man gruppen och säkrar en plats i Qatar-VM nästa år. Faktum är att Sverige kan till och med kosta på sig ett kryss i en av de två matcherna som återstår för att säkra gruppvinsten.

Jan Andersson har nu tagit ut truppen till de två matcherna och återigen är Zlatan med. Zlatan lämnade återbud senaste kort efter uttagningen, men har därefter kommit tillbaka och spelat i klubblaget Milan. Frågan är dock om han håller för att delta mot både Georgien och Spanien, med tanke på det tighta spelschemat.

Mittbackskris

Precis som många gånger förr så råder det en mittbackskris. Filip Helander och Carl Starfelt har skadeproblem och missar samlingen. Det gör även Marcus Danielson som sitter fast i karantän i Kina.

Lägg därtill att det finns lite frågetecken kring Victor Nilsson Lindelöf som har en lättare skada som höll honom borta från spel i veckans Champions League, för klubblaget Manchester United. Det finns dock goda förhoppningar att han ska vara klar för spel till Georgien-matchen.

Jan Andersson har återigen hört sig för med Brentford-backen Pontus Jansson för en comeback. Men Jansson står fast vis sitt beslut att sluta i landslaget.

Krisen gör att Andersson har tagit ut veteranen Samuel Holmén och även Daniel Sundgren Alexander Milosevic som kom in sent i den föregående samlingen.

Truppen i sin helhet

Målvakter
Kristoffer Nordfeldt, AIK
Pontus Dahlberg, Doncaster Rovers
Robin Olsen, Sheffield United

Försvarare
Alexander Milosevic, AIK
Daniel Sundgren, Aris
Emil Krafth, Newcastle United
Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld
Ludwig Augustinsson, Sevilla
Martin Olsson, Malmö FF
Sebastian Holmén, Çaykur Rizespor
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Mittfältare/anfallare
Albin Ekdal, Sampdoria
Alexander Isak, Real Sociedad
Dejan Kulusevski, Juventus
Emil Forsberg, RB Leipzig
Jens Cajuste, Midtjylland
Jesper Karlsson, AZ Alkmaar
Ken Sema, Watford
Kristoffer Olsson, Anderlecht
Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Mattias Svanberg, Bologna
Oscar Lewicki, Malmö FF
Robin Quaison, Al-Ettifaq
Victor Claesson, Krasnodar
Victor Gyökeres, Coventry
Zlatan Ibrahimovic, AC Milan