Play-off: Nu ska det avgöras!

I kväll gäller det för Sverige, när man tar emot Portugal i play-off-returen på Friends Arena. Portugal leder med 1-0 efter det första mötet vilket innebär att Sverige måste gå på offensiven.

I det första mötet i Portugal var det en stark defensiv som var det viktiga för Sveriges del. Man hade dock en del vassa chanser och var nära att näta redan i den första halvleken. Men efter pausvilan var det Portugal som stod för nästan allt i anfallsväg vilket också resulterade i 1-0, och som även hade bud på fler mål.

I kväll är det ett annat Sverige vi kommer att få se, det är förhoppningen i alla fall. Minst ett mål måste man skrapa ihop under full tid. Gör Portugal ett mål måste Sverige göra minst tre, så även om Sverige måste göra mål så är det även viktigt att man täpper till bakåt.

I det första mötet så var Sverige defensiv stark och stod emot Portugal mycket bra, inte minst på fast situationer som är Portugals starka sida. Dock hade Sverige nästan hela lagen på egen planhalva i stora delar av matchen och med Zlatan ensam på topp.

Startelvan i avgörandet mot Portugal

Startelvan i kväll kommer att vara densamma som senast med Rasmus Elm och Kim Källström som defensiva mittfältare.

Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson
Rasmus Elm, Kim Källström
Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic
Johan Elmander

Så ser du matchen

Matchstart i kvällens avgörande är klockan 20:45 och matchen kommer du att kunna följa i Tv4, precis som senast.