Uruguay och Frankrike är vidare och kommer att mötas i kvartsfinalen efter segrar över Portugal och Argentina under lördagen.

Uruguay – Portugal 2 – 1

Så spelas kvarten mellan Frankrike – Uruguay

6/7 16:00 Frankrike – Uruguay

Frankrike körde över Argentina

Den första åttondelsfinalen mellan Frankrike och Argentina blev mycket händelse och mycket sevärd. Och det blev som förväntat Frankrike som drog det längsta strået eller det var väl egentligen en överkörning från Frankrikes sida även om slutresultatet blev 4-3.

Efter 1-1 i halvtid så tog Argentina ledningen direkt i den andra halvleken. Men paniken spred sig inte i Frankrike och reduceringen till 2-2 kom strax därpå. Efter 2-2 målet så tog Frankrike över matchen helt och hållet. Kylian Mbappé, som var ständigt ett problem för Argentinas backlinje matchen igenom, gjorde både 3-2 och 4-2. Och redo ned för Argentina. Man skulle dock få sista ordet när Sergio Aügero nickade in 4-3 på övertid men det var försent.

Frankrike gick rättmätigt vidare och även om Argentina gjorde vad de kunde på mot detta Frankrike så lämnar de VM utan några bestående intryck av positiv bemärkelse. Och kanske var detta storstjärnan Lionel Messis sista VM för Argentina.

Ronaldo stod för en slät figur i förlusten mot Uruguay

Uruguay besegrade de europeiska mästarna Portugal med 2-1, efter två mål av Edison Cavani som nu verkligen har presenterat sig i detta VM efter ett målsnålt gruppspelet. Cavani nickade först in 1-0 i den 7 minuten efter ett snyggt inlägg av Luis Suarez.Tio minuter in på den andra halvleken kvitterade Portugal till 1-1, genom Pepe på en hörna. Sju minuter senare så skruvade Cavani in 2-1 och gjorde sitt andra mål för kvällen.

Vi har tidigare hyllat Uruguay för deras starka defensiv och man neutraliserade Cristiano Ronaldo helt och hållet, som inte gjorde några större inslag i detta möte. Ronaldo lämnade planen utan att näta i hans, förmodade, sista VM-match i karriären.

Uruguay mot Frankrike i kvartsfinalen

Uruguay tog sig till slut vidare och möter nu Frankrike i kvartsfinalen, en uppgift som kommer att bli oerhört tuff för sydamerikanerna. Matchen mellan de två kommer att spelas den 6 juli med avspark 16:00.