VM-uppdatering dag 10 – 29 november

Måndagens bjöd på en målrik dag, när den andra spelomgången skulle avslutas i gruppspelet. Och under tisdagen så ska de första slutspelsplatserna fastställas i grupp A och grupp B.

En av de målrikaste omgångarna hittills i Qatar spelades under måndagen med hela 14 mål totalt.

Målrikt mellan Kamerun och Serbien

Först ut var Kamerun mot Serbien i grupp G, en match där Kamerun tog ledningen i den 29 minuten. Men Serbien vände på steken innan halvtid och utökade till 3-1 i den 53 minuten, och såg ut att ta hem alla tre poängen. Men Kamerun både reducerade och kvitterade till 3-3 kort därefter, som också blev slutresultatet. Ett resultat som innebär att de båda ligger längst ned i tabellen med en pinne vardera.

I samma grupp vann Brasilien över Schweiz med 1-0 efter ett sent mål. En seger som innebär att Brasilien är vidare och att Schweiz ligger kvar på tre poäng. Kamerun, Serbien och Schweiz har alla fortfarande en chans att ta den andra platsen till slutspelet.

Tufft läge för Uruguay i grupp H

I grupp H så inleddes även den gruppen med en målrik match under måndagen, när Ghana vann mot Sydkorea med 3-2. En match där Ghana tog ledningen med 2-0 redan i den 34 minuten. Men efter halvtiden gjorde Sydkorea två mål på kort tid och kvitterade till 2-2. Men Mohammed Kudus gjorde sitta andra mål för dagen för Ghana, ett mål som till slut gav segern.

Måndagens stormöte mellan Portugal och Uruguay i grupp H gav förhoppningar om en rafflande upplösning mellan gruppens två giganter. Men Portugal vann relativt komfortabelt med 2-0 och hade bud på fler mål än så. tvåmålskytt blev Bruno Fernandes, även om Cristiano Ronaldo hävdade att han var sits på bollen vid det första målet.

Läget i grupp H är nu tufft för Uruguay som endast har en poäng och ligger sist i gruppen på samma poäng som Sydkorea men med sämre målskillnad. Ghana har tre poäng och har därmed en fot i slutspelet, sannolikt räcker det med ett kryss mot Uruguay. Portugal är vidare till slutspelet och toppar gruppen med sex poäng

Tisdagens matcher

Under tisdagen kickar den sista omgången av gruppspelet igång. Detta innebär endast två matchtider per dag framöver, 16:00 och 20:00, men fortsatt fyra matcher per dag. Dagen inleder med ett avgörande möte mellan Ecuador och Senegal, vem som ska gå vidare till slutspelet från grupp A. Detta gäller även för mötet mellan Iran och USA i grupp B vid samma tid. Dagen avrundas sedan med Nederländerna som är storfavorit mot redan utslagna Qatar. Och Wales som möter England i ett brittiskt derby, en match som Wales måste vinna för att ha chans på avancemang från grupp B.