Arkiv: Arena

Tolv stycken arenor står i fokus när världsmästerskapen i fotboll spelas mellan 12 juni och 13 juli. Arenorna har förberetts för att ta emot alla fotbollsfans från hela världen som kommer till Brasilien för att se matcherna. Finalen kommer att spelas på Maracanã, som för andra gången kommer att fungera som matcharena i ett fotbolls-VM.

Övriga matcharenor blir Estádio Nacional de Brasília, Arena de Estádia Beira-Rio, Arena de São Paulo, Estadio Castelão, Arena Pernambuco, Mineirão, Arena Fonte Nova, Arena das Dunas, Arena Amazônia, Arena Pantanal och Arena da Baixada.

Arena Amazônia

Arena Amazônia

Arena Amazônia har designen av en specifik korg från regionen och är byggd med regnskogen i åtanke. Här spelas fyra matcher i VM.

Arena da Baixada

Arena da Baixada

Arena da Baixada ligger i Curitiba och ägs av klubben CA Paranaense. Den har historiska anor och är numera en av Brasiliens modernaste arenor.

Arena de São Paulo

Byggandet av Arena de São Paulo är en dröm som besannades av många Corinthians supportrar. Här kommer Brasiliens öppningsmatch i VM att äga rum.

Arena Fonte Nova

Arena Fonte Nova

På Arena Fonte Nova i Salvador kommer sex matcher att spelas under fotbolls-VM. Arenan är nybyggd inför världsmästerskapet.

Arena Pantanal

Arena Pantanal

I bygget av Arena Pantanal är hållbarhet i fokus, tack vare omgivningarna flora och fana. Fyra VM-matcher ska spelas på arenan, som sedan kommer att användas i kulturellt syfte.

Arena Pernambuco

Arena Pernambuco

Arena Pernambuco är en nybyggd i Recife, en stad full av fotbollstradition. Den ingår i ett större byggprojekt och är hemmaarena för Nautico. Nu ska fem VM-matcher spelas här.

Castelao

Castelão

Castelão invigdes 1973 och ligger i Fortaleza. Här ska fem VM-matcher spelas, bland annat Brasiliens andra gruppspelsmatch.

Estadia Beira-Rio

Estádio Beira-Rio

Estádio Beira-Rio ligger i vackra Porto Alegre och innehåller södra Brasiliens största fotbollsplan. Därav smeknamnet Gigante do Beira-Rio.

Estádio das Dunas

Estádio das Dunas har byggts inför fotbolls-VM. Namnet och formen anspelar på de imponerande sanddynorna i området

Estadio Mineirao

Estádio Mineirão

Estádio Mineirão är välkänd då lagen Atlético Mineiro och Cruzeiro hör hemma här. Inför fotbolls-VM har arenan moderniserats och kommer att bli platsen för en av semifinalerna.

Estadio Nacional de Brasília

Estádio Nacional de Brasília

Estádio Nacional de Brasília är Brasiliens nästa största arena och ligger i huvudstaden Brasília. Sju matcher kommer att spelas här under VM, varav en kvartsfinal

Maracana

Maracanã

Maracanã kommer att vara arenan som finalen i fotbolls-VM äger rum. Senaste gången en VM-final spelades här var 1950 och då var Brasilien i final. Maracanã var länge världens största fotbollsarena.