Arenorna i Fotbolls-VM damer 2019

Damernas fotbolls-VM i Frankrike kommer att spelas på nio arenor i lika många städer. Turneringen kommer att inledas i Paris på Parc des Princes då hemmanationen Frankrike möter Sydkorea den 7 juni.

Arenorna i gruppspelet

Sverige kommer att spela sina gruppmatcher i Rennes, Nice och Le Havre. Först mot Chile på Roazhon Park i Rennes den 11 juni, sedan mot Thailand på Allianz Riviera i Nice den 16 juni och slutligen mot USA på Stade Océane i Le Havre den 20 juni.

I övrigt kommer alla arenorna att delas upp mellan de fyra grupperna. I varje grupp är det sex matcher som kommer att spelas på totalt fem arenor. Detta innebär att i varje grupp är det en arena som kommer att användas två gånger. Parc Olympique Lyonnais är den enda arena som inte kommer att användas under gruppspelet.

Arenorna i slutspelet

I slutspelet så kommer alla arenor att användas i åttondelsfinalerna, med undantag för Parc Olympique Lyonnais. I kvartsfinalerna så spelas de fyra matcherna på Parc des Princes, Roazhon Park, Stade Océane och Stade du Hainaut. Två kvartsfinalerna kommer båda att spelas på Parc Olympique Lyonnais och bronsmatchen på Allianz Riviera.

Turneringen avslutas sedan på Parc Olympique Lyonnais i Lyon där finalen en månad senare, den 7 juli, kommer att spelas. Parc Olympique Lyonnais är den största arenan som kommer att användas under fotbolls-VM för damer 2019 med strax över 59000 platser.

Alla arenorna i fotbolls-VM damer 2019

Arena: Parc Olympique Lyonnais
Kapacitet: 59186
Stad: Lyon

Arena: Parc des Princes
Kapacitet: 48583
Stad: Paris

Arena: Allianz Riviera
Kapacitet: 35624
Stad: Nice

Arena: Stade de la Mosson
Kapacitet: 32900
Stad: Montpellier

Arena: Roazhon Park
Kapacitet: 29164
Stad: Rennes

Arena: Stade Océane
Kapacitet: 25178
Stad: Le Havre

Arena: Stade du Hainaut
Kapacitet: 25172
Stad: Valenciennes

Arena: Stade Auguste-Delaune
Kapacitet: 21127
Stad: Reims

Arena: Stade des Alpes
Kapacitet: 20068
Stad: Grenoble