Arena Amazônia

Arena Amazônia
Arena

Namn: Arena Amazônia
Plats: Manaus
Invigd: 2013
Kapacitet: 42 374
VM-matcher: 4 st

Den nya arenan Arena Amazônia började byggas 2009 och står klar att användas i fotbolls-VM 2014. Estadio Vivaldão fick rivas för så att Arena Amazônia skulle kunna byggas på platsen. Den nya arenan kommer att bli en viktig symbol i området.

Byggd med regnskogen i fokus

Arenan ligger i Manaus, en stad som är placerad i hjärtat av Amazonas regnskog. Byggnaden har en metallkonstruktion som symboliserar en stråkorg som är kännetecknande för regionen. Formen är därmed mycket speciell.

Arena Amazônia kommer att statuera exempel i bevarandet av mångfalden regnskogen och är byggd med detta i åtanke. Till exempel kommer regnvatten att samlas in för att användas i toaletter och solljus ska användas för att producera ren och förnybar energi. Skärmar av växtlighet kommer att användas för att hålla energikostnaderna nere och kontrollera temperaturen i arenan.

Fyra gruppspelsmatcher

Under fotbolls-VM kommer fyra gruppspelsmatcher att spelas här. När världsmästerskapen är över kommer kommer arenan att användas till konserter och kulturella evenemang. Förmodligen lär den locka en hel del turister också med sin speciella karaktär.

Arenan har plats för 42 377 åskådare. Den innehåller även restauranger, samt erbjuder parkeringsmöjligheter.

Matcher:
15 jun, kl 00:00: England – Italien (Grupp D)
19 jun, kl 00:00: Kamerun – Kroatien (Grupp A)
22 jun, kl 00:00: USA – Portugal (Grupp G)
25 jun kl 22:00: Honduras – Schweiz (Grupp E)