Arena de São Paulo

Arena de São Paulo

Arena de São Paulo, eller Arena Corinthias, kommer Braisiliens öppningsmatch i fotbolls-VM 2014 att hållas. Arenan är nybyggd inför världsmästerskapen och här kommer även fem andra VM-matcher att äga rum, varav en semifinal. Till öppningsmatchen väntas 290 000 turister anlända till São Paulo.

Kapaciteten är över 65 000 åskådare, men 20 000 sittplatser är provisoriska för att leva upp till FIFA:s krav.

En dröm besannades

Med bygget av Arena de São Paulo besannades en dröm för supportrarna av Sport Club Corinthians Paulista. Laget var det enda av São Paulos tre största klubbar som inte ägde en arena av nödvändig storlek och infrastruktur för att hålla matcher på. Arenan byggs dessutom i Itaquera som ligger i östra delen av São Paulo där stödet är stort för Corinthians. Huvudarkitekten heter Aníbal Coutinho.

Arena de São Paulo har även fått stor betydelse för de många arbetare som har involverats. Östra delen av São Paulo har fyra miljoner människor boende i området och är ett de mest underutvecklade områdena i staden. Men tack vare bygget av Arena de São Paulo har hundratals arbetare fått professionella kvalifikationer och enligt beräkningarna ska runt 6000 människor ha fått direkt eller indirekt arbete under byggnadsprocessen.

Från början var det tänkt att matcherna skulle äga rum på Estádio do Moroumbi, men denna uppfyllde inte FIFA:s krav på antalet sittplatser och man kunde inte uppvisa graniter på att finansiellt klara av renoveringsarbetet för att utöka kapaciteten. Därför kom Arena de São Paulo att få möjligheten att anordna matcherna, vilket gjorde att den ursprungliga byggnadsplanen behövde ändras för att uppfylla FIFA:s krav. Arenan kommer att få temporära sittplatser som Corinthians kommer att hyra ett tag även efter fotbolls-VM. Efter fotbolls-VM kommer arenan att ändras något för att motsvara klubbens behov.

Matcher:

12 Juni, kl 21:00: Brasilien – Kroatien (Grupp A)
19 juni, kl 21:00: Uruguay – England (Grupp D)
23 juni, kl 18:00: Holland – Chile (Grupp B)
26 juni, kl 22:00: Sydkorea – Belgien (Grupp H)
1 juli, kl 18:00: Vinnare Grupp F – Tvåa Grupp E
9 juli, kl 22:00: Vinnare match 59 – Vinnare match 60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *