Arena Pantanal

Arena Pantanal

Arena Pantanal ligger i staden Cuiabá, Mato Grosso, i centrala Sydamerika. Arena Pantanal är en av de arenor som är nybyggda inför fotbolls-VM 2014 och på platsen stod tidigare Estadio Jose Fragelli.

Eftersom regionen har riklig flora och fauna är det inte konstigt att hållbarhet har varit ett centralt tema i byggnationen av nya Arena Pantanal.

”Den stora gröna”

Då hållbarhetsaspekt finns med i alla detaljer, så har Arena Pantanal fått smeknamnet ”O Verdão” som kan översättas med ”Den stor gröna”. Omgivningarnas luft- och markkvalitet övervakas konstant och överskottet av material i byggnadsprocessen återvinns och återanvänds till projektet. Trämaterielet som används i konstruktionen kommer från certifierade källor.

Arena Pantanal blir multiarena

Under fotbolls-VM kommer fyra matcher att spelas på arenan och kapaciteten blir 42 968 åskådare. Men arenan är anpassningsbar och kan förminskas i storlek när väl VM är över. Då kommer den att husera shower, utställningar och andra evenemang. Även lokala klubbar som Mixto och Operario kommer att använda Arena Pantanal när VM-matcherna är färdigspelade.

Matcher:

14 juni, kl 00.00: Chile – Australien (Grupp B)
18 juni, kl 00:00: Ryssland – Sydkorea (Grupp H)
22 juni, kl 00:00: Nigeria – Bosnien (Grupp F)
24 juni, kl 22:00: Japan – Colombia (Grupp C)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.