Arena Pernambuco

Arena Pernambuco

Arena Pernambuco, eller Itaiava Arena Pernambuco, är en nybyggd arena i området São Lourenço da Mata utanför staden Recife i östra Brazilien. Den är hemmaarena för Clube Náutico Capibaribe, sedan klubben blev delägare i arenan 2012.

Bygget ingår i ett större byggprojekt och ses som en ekonomisk katalysator för en fortsatt expansion av Grande Recife, inom ett område som anses ekonomiskt underutvecklat. Enligt planerna kommer området att utvecklas till en stadsdel med drygt 5000 bostäder.

Komplexet och tillhörande omgivningar kommer även att innehålla restauranger, shopping, biografer, hotell, universitetscampus, kongresscenter och inomhusarena. I Arena Pernambuco implementeras ett solkraftverk av Obrecht Energia och Neoenergia till en kostnad av $13 miljoner. När energin inte används till arenan kan den ge förbrukning åt drygt 6000 människor. Projektet är en del i landets solenergiforskning.

Det officiella namnet på Arena Pernambuco är Estádio Governador Carlos Wilson Rocha de Queirós Campos.

Recife och fotbollstradition

Recife är en stad i nordöstra Brazilien med passion för fotboll. Härifrån kommer tre historiska fotbollsklubbar, Nautico, Santa Cruz och Sport. Dessutom har staden redan varit värd för ett fotbolls-VM när Brasilien var värdland 1950. Då spelades matchen Chile – USA på Ilha do Retiro stadium, ett möte som slutade 5-2.

Arena Pernambuco har plats för över 40 000 åskådare och ligger bara 19 kilometer från Guararapes International Airport, så de fem VM-matcherna som kommer att spelas här kan bli välbesökta.

Matcher: 

15 juni, kl 03:00: Elfenbenskusten – Japan (Grupp C)
20 juni, kl 18:00: Italien – Costa Rica (Grupp D)
23 juni, kl 22:00: Kroatien – Mexiko (Grupp A)
26 juni, kl 18:00: USA – Tyskland (Grupp G)
29 juni, kl 22:00: Vinnare Grupp D – Tvåa Grupp C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *