Estádio Beira-Rio

Estádio Beira-Rio

Fotbollsarenan Estádio Beira-Rio ligger i Porto Alegre, i vackra omgivningar vid floden Guaiba. Hemmalaget är Internacional som är ärkerivaler med grannarna Grêmio, även de från Porto Alegre. Staden är även Ronaldinhos födelsestad.

Arenan invigdes 1969 och här har många spännande derbyn hållits, samt hela fyra finaler i Copa Libertadores. Öppningsmatchen hölls 6 april 1969 mellan Internacional och Benfica från Portugal, en match som slutade 2-1 till hemmalagets fördel.

Inför fotbolls-VM 2014 kommer Estádio Beira-Rio att ha förberetts så att fem av matcherna kan äga rum här. Arenan genomgår en renovering som bekostas av klubben. Bland annat kommer ett innovativt metalltak att installeras och kapaciteten kommer att öka.

Estádio Beira-Rio innehåller gigantisk fotbollsplan

Stadion heter officiellt Estadio Jose Pinheiro Borda, men har även fått smeknamnet Gigante para Sempre. Detta kan översättas med ”En gigant för alltid” och anspelar på arenans storlek då det är den största fotbollsplan i södra Brasilien. I Beira-Rio komplexet finns även ett kapell, event center, barer, affärer och en parkeringsbyggnad för 3000 bilar.

Bygget av arenan är en historia i sig. Det tog nästan ett decennium att bygga den och Internacional supporters var väldigt ivriga att se arenan färdigställd. Därför donerade de sten, cement och järn till bygget. De till och med lämnade de hemmamatcher där Inter förlorade på klubbens dåvarande arena Estadio Dos Eucaliptos, för att gå och heja på arbetarna istället. Det säger något om arenans betydelse för supportrarna.

Matcher:

15 juni, kl 21:00: Frankrike – Honduras (Grupp E)
18 juni, kl 18:00: Australien – Holland (Grupp B)
22 juni, kl 18:00: Sydkorea – Algeriet (Grupp H)
25 juni, kl 18:00: Nigeria – Argentina (Grupp F)
30 juni, kl 22:00: Vinnare Grupp 1 – Tvåa Grupp H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *