Estádio das Dunas

Estádio das Dunas

Estádio das Dunas är en ny fotbollsarena som byggs för att Natal i Rio Grande do Norto skulle få bli en av de tolv värdstäderna för fotbolls-VM 2014. På svenska kan man översätta den till ”Sanddynsarenan”, då den har fått sitt namn efter de imponerande sanddynor som finns i regionen. Designen har gjorts av arkitekten Christopher Lee och det syns att den ska efterlikna sanddynor. Han har själv beskrivit den som ”Den mest perfekta arenan i Sydamerika”. Projektet var ett av de mer prisade av inspektörer från FIFA.

Topplagen har spelat i Serie A

Staden Natal har en rik fotbollstradition då dess topplag ABC, Alecrim och América alla har haft en plats i Serie A. För att Estádio das Dunas skulle byggas fick hemmaarenan från 1972 Machadão rivas, vars offficiella namn var Estadio Joao Claudio de Vasconcelos Machado. Även grannen Humberto Nesi sports hall, eller Machadinho, fick ge vika för projektet.

Estádio das Dunas kommer att ha en kapacitet på 42 086 åskådare. Projektet inkluderar även shoppingcenter, hotell och andra byggnader, samt en artificiell sjö runt arenan.

Matcher:

13 juni, kl 18:00: Mexiko – Kamerun (Grupp A)
17 juni, kl 00:00: Ghana – USA (Grupp G)
20 juni, kl 00:00: Japan – Grekland (Grupp C)
24 juni, kl 18:00: Italien – Uruguay (Grupp D)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.