Cuiabá

Cuiabá

Sommaren 2014 blir Sydamerikas mittpunkt Cuiabá en av värdstäderna för fotbolls-VM. Här grävde man guld på 1700-talet, nu 300 år senare åker världens bästa fotbollslag till Cuiabá för att jaga VM-guld på nybyggda Arena Pantanal.

Infrastrukturens betydelse

Cuiabá är en av få VM-städer som inte ligger vid Atlantkusten och det är också den minsta av de 12 VM-städerna sett till invånarantalet på 551 098 människor. Det var inte heller längesen som invånarantalet var betydligt lägre än så, på 60-talet hade Cuiabá endast 50 000 invånare. En bidragande orsak till befolkningsökningen var en satsning på infrastruktur som gjorde det enkelt att ta sig till och från staden.

Fotbollen i Cuiabá

Några av lagen som ska spela i Cuiabá är Japan, Chile och Sydkorea. Fotbollsfans som gästar staden bör förbereda sig på värme. Trots att det är vinter i juni-juli är medeltemperaturen på 23,5 – 22 grader med låg luftfuktighet. Staden har nämligen tropiskt våt och torrklimat med en spännande geografi bestående av våtmarker, savannlandskap (cerrado) och regnskog. Naturupplevelserna rankar högt på listan över sevärdheter i Cuiabá som är delstatshuvudstad i Mato Grosso.

Shopping och muséer

Andra aktiviteter man kan ägna sig åt är shopping! Här kan du passa på att inhandla ett par schyssta cowboyboots eller hatt i någon av stadens specialaffärer. Eller besöka den gigantiska gallerian Pantanal Shopping Mall. Det finns också flera museer att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *