Argentina och Kroatien vidare i grupp D

Efter en avslagen eftermiddag så fick vi en högdramatisk avslutning av grupp D där Argentina efter mycket om och men säkrade en plats i slutspelet tillsammans med Kroatien.

Island räckte inte till mot Kroatien

Island behövde vinna matchen mot Kroatien för att gå vidare till slutspelet, och de gav allt. Kroatien vilade en del spelare men vad gjorde det. Efter en mållös första halvlek så tog Kroatien ledningen i den 53 minuten genom Milan Badelj.

Ett desperat Island vässade offensiven och i den 73 minuten fick de en straff efter en kroatisk hands. Straffen tog Gylfi Sigurdsson han om och satte den hur säkert som helst. Island hade några chanser att kunna ta ledningen men till slut fick de återigen kapitulera när Ivan Perisic kontrade in 2-1.

Island gjorde en bra match men det räckte inte till mot ett Kroatien som återigen såg giftiga ut trots att de roterade spelare och gick ändå på halvfart.

Argentina vidare efter ett sent avgörande

Att säga att pressen på Argentina var stor i mötet mot Nigeria är nästan en underdrift. En poäng på två matcher gav dem ändå ett utgångsläge att seger mot Nigeria skulle räcka, om Island nu inte besegrade Kroatien.

Det var ett Argentina som lyfta sitt spel i den första halvleken och Lionel Messi gav dem ledning på i den 14 minuten. I den andra halvleken så var det ett mer krampaktigt Argentina och som bjöd inte Nigeria i matchen. Nigeria var giftiga i den andra halvleken och fick till slut utdelning i den 51 minuten på en straff, som Victor Moses rullade in.

Marcos Rojo var en VAR-granskning från att ge Nigeria sin andra straff efter en olycklig hands men domaren dömde inte straff. Istället kunde just Rojo göra 2-1 målet för Argentina i den 86 minuten. Ett mål som tog Argentina vidare till slutspelet.

Dessa möts i åttondelsfinalerna från grupp C och D

Argentina kommer att ställas mot Frankrike i åttondelsfinalen den 30 juli med avspark 16:00. Och ska Argentina gå segrande ur det mötet så krävs ett avsevärt bättre försvarsspel än vad man visat upp så här långt.

Kroatien kommer att möta Danmark den 1 juli med avspark 16:00. Kroatien har imponerat otroligt mycket så här långt och det kommer att bli en oerhört tuff uppgift för Danmark som inte direkt övertygat i grupp C.