Dagens VM-matcher: Dag 13

Idag ska grupp C och grupp D avgöras, två grupper som är långt ifrån avgjorda. I grupp D har Argentina en mycket tuff uppgift om det ska ta sig vidare och i grupp C så har Danmark ännu inte säkrat en plats i slutspelet.

Dagens matcher

16:00 Australien – Peru
Odds 1X2: (3,05 – 3,60 – 2,30)

16:00 Danmark – Frankrike
Odds 1X2: (5,10 – 2,75 – 2,07)

20:00 Island – Kroatien
Odds 1X2: (3,35 – 3,50 – 2,20)

20:00 Nigeria – Argentina
Odds 1X2: (5,50 – 4,50 – 1,57)

Oddsen är hämtade från LeoVegas (kl 11:30 den 26 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Danmark behöver poäng mot Frankrike

I grupp C har vi en mycket spännande uppgörelse när Danmark får ta sig an Frankrike. Ett Frankrike som inte imponerat jättemycket så här långt men vi vet vad laget kan när det verkligen gäller.

Det ska dock sägas att Danmark inte heller kommit upp i nivå. Mot Peru ska Danmark vara glada för sina tre poäng och 1-1 mot Australien var en rejäl missräkning. Nu har Danmark hamnat i en rejäl knipa och måste få med sig minst en poäng för att vara säkra på avancemang. Om Australien vinner mot Peru och Danmark förlorar mot Frankrike så blir det målskillnadsaffär mellan Danmark och Australien.

Australien har allt att spela för mot Peru

I mötet mellan Australien och Peru så har den förstnämnda allt att spela för. Vid seger så kan det som tidigare nämnt bli en målskillnadsaffär om Danmark.

Trots två helt okej insatser från Peru så placerar de sig i botten av tabellen. Peru har också oddsen på sin sida i detta möte men känslan är att detta kan sluta lite hur som helst.

Australien har visat upp kämparvilja och Peru ineffektivitet när det verkligen gäller. Så i slutändan så får man ge Australien en god chans att gå segrande ur detta. En 1-0 seger kan räcka för Australien och det känns långt ifrån som en omöjlighet.

Argentina är illa ute i grupp D

Dagens sena möten kommer att spelas i grupp D, en grupp där allt kan hända.Argentina är i rejäl knipa. Efter bara en poäng, mot Island, på de två inledande matcherna så krävs nu tre poäng mot Nigeria. Och det ska sägas att Argentina inte har fått spelet att stämma och 0-3 mot Kroatien var en otrolig tungt resultat för en nation som har guld som mål. Det finns en schism inom laget och förbundskaptenen. Det sägs att spelarna tagit över hur man kommer att spelas framöver, om detta kommer att hjälpa är svårt att säga. Men helt klart så behöver Argentina göra något för att bryta trenden.

Sen möter man ett Nigeria som stod för en mycket starkt insats mot Island, en match man vann med klara 2-0, och som går in i matchen med gott självförtroende.

Det kommer att bli en riktig rysare för Messi och co i Argentina. Vinner Nigeria, eller om det blir oavgjort, så är Argentina ute och Nigeria får då göra upp med Island om andraplatsen i gruppen.

Island behöver tre poäng mot Kroatien

Argentina behöver som sagt ta tre poäng för att ha en chans att gå vidare. Men då måste man också förlita sig på att Kroatien gör jobbet mot Island. Vinner Island dagens andra match mot Kroatien så blir det en målskillnadsaffär mellan de två.

Kroatien vill nog gärna vinna denna grupp för att undvika Frankrike i en åttondelsfinal. Så att de skulle lägga sig på Island känns inte speciellt troligt. Och är stor favorit om vi kikar på oddsen.

Detta är dock en match som passar Island utmärkt. Att ligga på defensiven och hugga när man får chansen. Att skrapa ihop en poäng är inte helt orimligt, ett resultat som Kroatien också är nöjda med. Men det kommer tyvärr inte räcka för Island som behöver tre poäng.