Damernas VM i skuggan av FIFA-skandalen

I veckan förra uppdagades en skandal inom FIFA i och med gripandet av flera högt uppsatta personer inom organisationen men trots detta så valdes Sepp Blatter återigen in som ordförande, något som upprört många runt om i världen.

FIFA har i veckan skakats av att 14 personer har gripits av polis i Schweiz och utlämnad till USA där de misstänkts för korruption och bedrägeri. Det är högt uppsatta personer inom FIFA som har gripits, bland annat två vice ordföranden. Anklagelserna om korruption berör bland annat mutor kring valet av Ryssland som värd för VM 2016 och Qatar som värd för VM 2022.

Denna skandal kastar en stor skugga på FIFAs ordförande Sepp Blatter, som suttit på tronen sedan 1998. Blatter blev trots skandalen omvald som ordförande under fredagen.

Trots mutanklagelserna kring Ryssland- och Qatar-VM är det sannolikt att inget av dessa två mästerskapen är hotade då en omfattande rättslig process skulle dras igång vilket skulle vara oerhört resurskrävande samt att det inte är säkert att FIFA skulle gå vinnande ur en sådan process.

På grund av denna skandal har damernas VM, som drar igång den 6 juni, nu hamnat lite i skymundan.