Favoriterna att vinna skytteligan i VM 2018

Världens främsta anfallare kommer att samlas i fotbolls-VM. Vilken spelar tror du tar hem skytteligan Lionel Messi, Neymar eller varför inte skyttekungen i VM-kvalet Robert Lewandowski.

Att vinna skytteligan, den så kallade guldskon, i ett fotbolls-VM är ett fåtal förunnat. I Brasilien senast vann lite överraskande James Rodríguez skytteligan. i Sydafrika 2010 var det jämnt skägg mellan Thomas Müller, Wesley Sneijder, David Villa och Diego Forlán men Müller tog hem utmärkelsen på grund av fler assist.

I året turnering i Ryssland har vi mängder av spelare som aspirerar på guldskon och vi har kikat in oddsen från spelbolaget Unibet om vilka spelare som väntas ta hem utmärkelsen.

Messi och Neymar är toppkandidater enligt oddsen

Lionel Messi, i Argentina, och Neymar, i Brasilien, är de två främsta favoriterna att ta hem guldskon och spelas till oddset 10,00 hos Unibet . Båda har bra säsonger i ryggen och är otroligt viktiga för sina respektive landslag offensivt. Både Brasilien och Argentina har lottats in i relativt enkla grupper vilket banar vägen för dessa två att dra in några extra baljor.

Ronaldo och Griezmann de främsta utmanarna

Cristiano Ronaldo, Portugal, och Antoine Griezmann, Frankrike, hålls givetvis högt av Unibet och spelas till oddset 15,00. Ronaldo har, tillsammans med Messi, ansetts som världens bästa anfallare och drog in hela 15 mål i kvalet. Griezmann missar sällan ett läge och tog hem skytteligan i EM senast och är en given kandidat om Frankrike får offensiven att stämma.

Harry Kane kan utmana om England får allt att stämma

Harry Kane, England, är en målskytt av rang och har en kanonsäsong bakom sig i Tottenham. I oddslistan hos Unibet är han inte långt ifrån toppfavoriterna och spelas till oddset 17,00. Det blev inga skytteligaseger i Premier League men 30 mål under säsongen är inget man snackar bort. Kane är en viktig kugge för detta England som det finns en del frågetecken kring. Men helt klart kan Kane bli en utmanare om skytteligavinsten då England ställs mot både Panama och Tunisien i gruppspelen och kan där göra något extra mål.

Gör Timo Werner målen för Tyskland?

Tyskland är alltid en given medaljkandidat och brukar gå långt, senast hela vägen till guldet. I årets trupp är den stora frågan vem som ska göra målen. Svaret på denna fråga är Timo Werner har en bra säsong bakom sig i Leipzig med 13 fullträffar och väntas ta över målproduktionen i detta tyska landslag. Werner spelas till oddset 17,00 hos Unibet.

Kan Gabriel Jesus utmana Neymar i Brasilien?

Även om Neymar väntas bli den stora målgöraren i Brasilien så finns det flera andra offensiva vapen att ta till. Ett av dessa är Gabriel Jesus som stack ut i Manchester Citys imponerande offensiv denna säsong. Neymar väntas bli hårt markerad av de flesta lagen i turneringen och där ge Gabriel Jesus extra målchanser. Att han vinner skytteligan spelas just nu till oddset 17,00 hos Unibet.

Intressanta outsiders

En som det inte går att hålla tankarna ifrån när man pratar målproduktion är Robert Lewandowski, Polen. Lewandowski gjorde 16 mål i kvalet och har smällt in 29 baljor i Bundesliga denna säsongen. Facit som talar sitt tydliga språk. Dock är inte Polen en av de nationerna som väntas gå långt men en relativt enkel grupp ger ändå Lewandowski möjligheter att vinna skyttligan även i VM. Dock ger ett spel hos Unibet hela 34,00 gånger pengarna.

En annan fruktad målskytt som har en bra säsong bakom sig är Uruguays Edinson Cavani. Han har gått om Zlatan som den främsta målskytten i PGS:s historia och vann skytteligan i Frankrike med 28 mål totalt. Han spelas till intressanta 26,00 gånger pengarna hos Unibet. Även Luis Suarez i Uruguay är en tänkbar kandidat och spelas till oddset 23,00 dock har han inte haft någon av sina bättre säsonger i Barcelona.

Sergio Agüero, Argentina, är en fruktad målskytt i Premier League men har inte samma framstående roll i Argentinas landslag. Men om Agüero får chansen på topp tillsammans med Messi så vet vi att han är giftig. Dock är Agüero en hyfsat stor outsider till guldskon och spelas till hela 29,00 gånger pengarna hos Unibet.

Svenska favoriter

Att påstå att någon av de svenska spelarna skulle vara favorittippade att ta hem skytteligan är att ta i. Unibet håller Marcus Berg som främsta favoriten av de svenska spelarna men till hela 201,00 gånger pengarna. Ett spel på anfallspartnern Ola Toivonen ger oddset 301,00 och Emil Forsberg 401,00 gånger pengarna.

Favoriterna att vinna skytteligan i VM 2018

Odds från Unibet, hämtade den 22/5-2018

Lionel Messi, Argentina 10,00
Neymar, Brasilien 10,00
Antoine Griezmann, Frankrike 15,00
Cristiano Ronaldo, Portugal 15,00
Gabriel Jesus, Brasilien 17,00
Harry Kane, England 17,00
Timo Werner, Tyskland 17,00
Romelo Lukaku, Belgien 19,00
Luis Suárez, Uruguay 23,00
Edinson Cavani, Uruguay 26,00
Diego Costa, Spanien 26,00
Sergio Agüero, Argentina 29,00
Gonzalo Higuaín, Argentina 31,00
Robert Lewandowski, Polen 34,00
Thomas Müller, Tyskland 34,00
Radamel Falcao, Colombia 36,00
Kylian Mbappé, Frankrike 36,00
Marcus Berg, Sverige 201,00
Ola Toivonen, Sverige 301,00
Emil Forsberg, Sverige 401,00