Inför finalen och bronsmatchen

Fotbolls-VM i Ryssland är inne på sluttampen. Nu återstår två matcher i turneringen lördagens bronsmatch mellan Belgien och England samt söndagens avslutande final mellan Frankrike och Kroatien.

Frankrike favorit att ta hem VM-guldet

Frankrike tog sig vidare till finalen på Belgiens bekostnad. Det kanske inte blev den underhållande matchen vi hade hoppats på men Frankrike gjorde det bra och såg till att kväva Belgiens offensiv.

I finalen ställs nu Frankrike mot Kroatien som är vidare till en historisk final. Ett Kroatien som har kämpa sig hela vägen. Och semifinalen var inget undantag och Kroatien avgjorde matchen i den andra övertidskvarten.

Frankrike är den stora favoriten i denna final och det är egentligen inga konstigheter om man ser till vilka lag de har slagit ut på vägen dit: Argentina, Uruguay och Belgien. Ett bet på att Frankrike tar hem sitt andra VM-guld i historien ger oddset 1,45 hos Unibet. Men detta Kroatien har överträffat alla förväntningar och vinner man denna final ger det oddset 2,85.

Kan England ladda om inför bronsmatchen?

Det sägs att en bronsmatch är matchen inget lag vill spela. En match mellan två besvikna förlorare som bara vill åka hem. Frågan är om det verkligen är så denna gången.

England hade givetvis siktet på guldet men har å andra sidan inte vunnit något i VM-sammanhang sedan guldet på hemmaplan 1966 och har en förlorad bronsmatch i bagaget från VM 1990. Belgien har å sin sida en fjärde plats, i VM 1986, som bästa prestation och givetvis vore det lite av en milstolpe för den gyllene generationen att vända hem med nationens första VM-medalj.

Det ska dock tilläggas att det är ett skadeskjutet england som går in i denna bronsmatch. Flera spelare som Trippier, Henderson, Young och framförallt Kane är alla osäkra för spel på lördag. Sedan är besvikelsen i England stor efter semifinalförlusten, efter drömöppningen och den chans de fick att nå en fina.

Lagen möttes i gruppspelet och då vann ett B-betonat Belgien med 1-0, i matchen som ingen ville vinna, och är klara favoriter i denna bronsmatch. Ett bet på Belgien ger oddset 1,62 medan ett spel på England ger 2,30 gånger pengarna.

Mötena i semifinalerna

14/7 – Lördag

16:00 Belgien – England
Odds att vinna: 1,62 – 2,30

15/7 – Söndag

17:00 Frankrike – Kroatien
Odds att vinna: 1,45 – 2,85

Odds från Unibet. Hämtade den 13 juli, 20:00

Slutspelsträdet 2018

Slutspesträdet 2018

1 tanke kring ”Inför finalen och bronsmatchen

  1. Conny

    Det kommer att bli en spännande och het stämning hemma i TV-soffan hos mig och kanske många andra. Så hett att jag överväger att köpa den där bordsfläkten från elstuff.se som jag har sneglat på sedan värmen slog till. De flesta tror jag kommer att tycka att fransmännens seger kommer att vara välförtjänt – för de kommer väl att vinna?

Kommentarer inaktiverade.