Inför Sverige – Peru

Sverige - Peru odds, speltips, 9 juni, live stream, startelva I det sista genrepet inför fotbolls-VM i Ryssland så kommer Sverige att möta Peru i Göteborg. Matchen mot Danmark bjöd inte på stor underhållning men mot Peru tror vi att det blir andra bullar. Sverige kommer att vara mer motiverade och vi tror på en svensk seger denna gång.

Odds Sverige – Peru

Oddsen på genrepet mot Peru är väldigt likt oddsen inför Danmark-matchen. Sverige är något större favorit denna gången, trots Perus starka facit och form. Ett spel på Sverige ger oddset 2,35 hos Bethard och ett spel på Peru ger oddset 3,10. Intressanta odds om du är säker på att det går åt det ena eller det andra hållet.

Oddsen talar också för en målsnål tillställning även denna gången. Ett bet på under 2,5 mål ger nämligen låga 1,51 gånger pengarna hos Bethard. Överspelet ger oddset 2,35.

1X2: 2,35 – 3,05 – 3,10
Över/under 2,5 mål: 2,35 – 1,51

Gå till Bethard för att betta på matchen >

Speltips Sverige – Peru

Som oddsen talar för så kan vi räkna med en målsnål match även denna gång, även om vi tror att Sverige kommer att gå lite mer offensivt denna gång. Peru har dock visat sig svår att göra mål på och bara släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna. Vårt speltips på mötet mot Peru blir ett bet på Sverige, Bethard ger ju det intressanta oddset 2,35.

Uppsnack

Mötet mot Danmark i lördags var inget att hänga i julgranen. Sverige mötte ett Danmark utan sin bästa spelare och det märktes att båda lagen spelade försiktigt och utan att förta sig. Det blev en vettig målchans vardera och det är lite hur vi kan summera den mållösa tillställningen på Friends Arena.

Matchen mot Peru kommer att bli en riktig värdemätare för Sverige. Peru har nämligen tio spelade matcher utan förlust och går in i denna träningslandskamp med fyra raka segrar över Kroatien, Skottland, Island och senast mot Saudiarabien.

Peru innehar ”världsmästarbältet” och är den inofficiella världsmästaren. Vinner Sverige över Peru så tar man över bältet och titeln som inofficiella världsmästare. Kanske inte det viktigaste att sträva efter så här inför VM men det vore ändå en rolig grej.

I VM kommer Peru att ställas mot Danmark, Frankrike och Australien i grupp C. I premiären är det Danmark som står för motståndet den 16:e, med avspark 18:00.

Startelva Sverige (4-4-2) prel

Mot Danmark så testade Janne Andersson lite nytt på några positioner. Denna gång tror vi att det blir en förväntade VM-elvan som startar med Ekdal och Larsson på mittfältet och med Viktor Claesson till höger. Och med Augustinsson på vänsterbacken.

John Guidetti är inte aktuell för spel mot Peru på grund av en skada han ådrog sig på en träning. Filip Helander har varit sjuk tidigare i veckan och det är osäkert om han kommer att kunna delta mot Peru.

Robin Olsen
Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Andreas Granqvist – Ludwig Augustinsson
Viktor Claesson – Albin Ekdal – Sebastian Larsson – Emil Forsberg
Ola Toivonen – Marcus Berg

Startelva Peru (4-4-2) prel

Peru har testat många olika uppställningar under kvalet och träningslandskamperna. Senast mot Saudiarabien var det en 4-4-1-1 uppställning men i tidigare träningslandskamper har det främst varit 4-4-2. Den position som kanske är mest osäker är målvakten då man roterat mellan alla tre målvakterna den senaste tiden. I anfallet har det också roterats en del mellan Guerrero, Farán och Carrillo. Guerrero nätade två gånger om mot Saudiarabien och det vore logiskt att han får chansen från start.

Pedro Gallese
Luis Advíncula – Christian Ramos – Anderson Santamaría – Miguel Trauco
Edison Flores – Renato Tapia – Yoshimar Yotún – Christian Cueva
Paolo Guerrero – Jefferson Farfán

Fakta Sverige – Danmark

När: 9 juni
Avspark:
19:15
Plats: Ullevi, Göteborg
Kanal: TV4
Livestream: C MORE