Svensk förlust mot Tyskland

Sverige åkte på en otroligt tung förlust mot Tyskland efter ett sent avgörande. I samma grupp van Mexiko över Sydkorea och i grupp H tog Belgien en säker seger över Tunisien.

Alla dagens resultat:

Belgien – Tunisien 5 – 2
Sydkorea – Mexiko 1 – 2
Tyskland – Sverige 2 – 1

Säker seger för Belgien som är vidare

Belgien vann det första mötet mot Panama med 3-0 i grupp H och imponerade återigen när de vann med 5-2 mot Tunisien. Mot Tunisien var det inget snack om att Belgien var det bättre laget som resultatet visar. Med två raka vinster är Belgien nu vidare till slutspelet och kommer nu göra upp med England i den sista omgången om det blir gruppseger eller inte.

Mexiko vann över Sydkorea

Mexiko vann mot Sydkorea med 2-1 relativt säkert. Och vi kan tacka Sydkorea att de fick till ett mål på slutet och på så sätt ge Sverige en bättre möjlighet att ta sig vidare vid en målskillnadsaffär. Sydkorea gjorde en mycket bättre insats mot Mexiko än i mötet mot Sverige men det räckte ändå inte. Vinsten för Mexiko innebär att Sydkorea, på noll poäng, inte har en chans att ta sig vidare. Mexiko är ännu inte klara men poäng mot Sverige säkrar avancemang i den sista omgången.

Sverige föll tungt mot Tyskland

Dagens höjdpunkt var givetvis mötet mellan Tyskland och Sverige. Vi visste att det skulle bli tufft mot ett Tyskland som behövde tre poäng. Tyskarna inledde också klart bättre och skapa flera målchanser direkt. Dock rann Emil Forsberg sånär förbi och kort därefter så var Marcus Berg helt ren och borde fått med sig en straff efter en tysk brytning.  Sverige kunde dock ta ledningen genom Ola Toivonen i den 32 minuten och det var ett chockat Tyskland som gick in i halvtid.

I den andra halvleken så handlade det mest om Tyskland. I den 47 minuten kom 1-1 efter ett inspel som nådde Marco Reus. Tyskland fortsatte därefter att trycka på och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Sverige fick andas ut ibland men hade förtvivlat svårt att skapa något när de väl fick bollen.

När Jérôme Boateng fick sitt andra gula kort, efter en brysk tackling på Marcus Berg, så såg det som att Sverige ändå skulle få hålla 1-1. Och skapade därefter två farliga lägen på den efterföljande frisparken och hörnan. Men närmare än så kom inte Sverige ett nytt ledningsmål.

Trots en man mindre så fortsatte tyskarna att anfalla för allt de var värda även om de slarvade och stressade något. Men i den 94 minuten fick Tyskland en sista chans på en frispark strax utanför straffområdet och Toni Kroos pricksköt in 2-1 till Tyskland och redo ned för Sverige.

Tre poäng var precis vad Tyskland behövde för att reda ut situationen i grupp F. Detta blev givetvis en mardröm för Sverige som nu måste vinna mot Mexiko i den sista omgången för att göra en målskillnadsaffär av vilka två lag på sex poäng som går vidare, för vi kan anta att Tyskland vinner enkelt över Sydkorea. Sverige behöver nu vinna över Mexiko i den sista omgången för att gå vidare.

1 tanke kring ”Svensk förlust mot Tyskland

1. Conny

Matchen var ju spännande, men det gick ju inte som man hoppats även om det såg rätt bra ut länge. Trösta mig med våfflor? Jag hade hellre känt mig sig som en Champion! Med CHVS100 hade det varit möjligt och enkelt, bara att sätta igång att fixa smet, sylt och grädde. Kanske finns det kvar från igår?