Sverige besegrade Sydkorea

Sverige tog tre otroligt viktiga poäng mot Sydkorea och kan tacka VAR-systemet för den tilldelade straffen. Belgien vann enkelt över Panama och seger blev det även för England efter mycket om och men mot Tunisien.

Så slutade dagens matcher:

Sverige – Sydkorea 1 – 0
Belgien – Panama 3 – 0
Tunisien – England 1 – 2

Sverige tog tre viktiga poäng mot Sydkorea

Det var ett svagt Sydkorea som Sverige ställdes mot i öppningsmatchen i Rysslands-VM. Den svenska offensiven med Forsberg, Berg och Toivonen fortsatte dock att vara ineffektiva och uddlösa. Det började lite trevande för Sverige men ju längre matchen led så tog man över mer och mer. Berg fick bollen i fritt läge i den 20 minuten men satte bollen rakt på målvakten.

Straffsituationerna avlöste varandra för Sveriges del men helt korrekt dömdes straffarna bort. Men i den 62 minuten så fälldes Viktor Claesson i Sydkoreas straffområde. Domaren lät spelet gå vidare men någon minut senare blåste han i pipan och situationen granskades genom det kritiserade VAR-systemet. Straff tilldömdes Sverige. Andreas Granqvist fick med lång tunga steg gå hela vägen tillbaka till Sydkoreas straffområde. Granqvist lurade Sydkoreas målvakt och rullade in 1-0 för Sverige.

Efter målet så bjöd Sverige in Sydkorea något i matchen som i sin tur bytte in mer offensiv kraft. Det blev några nervös minuter i slutskedet av matchen men Sverige kunde hålla undan och ta tre nödvändiga poäng i grupp F. Härnäst är det Tyskland som står för motståndet nu på lördag.

Segrar för England och Belgien

I grupp G så vann både Belgien och England sina matcher mot Panama respektive Tunisien. Belgien tog en säker 3-0 seger mot VM-debutanten Panama men för England så var 1-2 mot Tunisien inte lika säker. England tog ledningen redan i den 11 minuten genom Harry Kane. Men Tunisien fick en straff i den 33 minuten som Ferjani Sassi satte till 1-1. England som dominerad matchen kunde till slut avgöra mötet så sent som i den 91 minuten och återigen var det Harry Kane som nätade.