Sverige vann över Argentina – möter nu mästarna i åttondelen

Sverige vann över Argentina – möter nu mästarna i åttondelen

Sverige vann mot Argentina med 2-0 i onsdagens avslutande gruppspelsmatch. Och nu står det klart att Sverige kommer att möta USA i åttondelsfinalen.

Det var ett reservbetonat Sverige som ställde upp mot Argentina i onsdagens sista match i gruppspelet, med hela nio förändringar i elvan.

Efter en första halvlek som inte bjöd på några mål så gjorde först Rebecka Blomqvist 1-0 på nick och i slutskedet av matchen så var Elin Rubensson resolut vid straffpunkten. 2-0 blev därmed slutresultaten.

På förhand var det dock redan mer eller mindre klart att Sverige skulle vinna gruppen. Italien behövde vinna stort mot Sydafrika samtidigt som Sverige förlorade stort mot Argentina. Istället blev förlorade Italien mot Sydafrika som nu blev grupptvåa bakom Sverige.

Att Sverige toppade gruppen innebär att mästarna USA väntar i åttondelsfinalen på söndag, med avspark 11:00 svensk tid. Dock är det ett USA som ”bara” blev tvåa i sin grupp och som inte har imponerat. När de två möttes i OS senast så vann Sverige med klara 3-0.