De preliminära VM-trupperna och heta uttagningar

Den 2:a juni ska alla VM-trupperna vara klara och reda nu så har alla nationer presenterat en preliminär trupp, med en del skrällar och intressanta uttagningar. Vi går igenom de hetaste trupperna och uttagningarna.

Mario Gomez inte uttagen i Tysklands preliminära trupp

I den Tyska truppen så kommer man inte att skicka med Mario Gomez med tanke på hans skadedrabbade säsong i klubblaget Fiorentina. Men trots att Tyskland kommer att sakna sin skadedrabbade skyttekung har man givetvis en trupp som trots det kan utmana om guldet.

Tysklands trupp >

Ingen Samir Nasri i den franska truppen

I den franska preliminära 30-mannatruppen så petar förbundskaptenen Didier Deschamp Manchester City-stjärnan Samir Nasri, trots en bra säsong i ryggen. Nasri har varit en bråkstake i landslaget och med tanke på hur det såg ut i Sydafrika-VM, och delvis i EM senast, så är det kanske inte så konstigt om Deschamp vill väljer bort vissa spelare trots att de är tillräckligt bra för att ta en plats.

Frankrikes trupp >

Fernando Torres uttagen i Spaniens trupp

I den spanska truppen är det lite överraskande  att Fernando Torres får ta plats. Torres har inte direkt övertygat i Chelsea i år heller men å andra sidan har han varit med och tagit en VM-titel och två EM-titlar för Spanien och brukar göra det bra i landslaget, så det är kanske inte större skräll. Noterbart och lite överraskande är att Vicente Del Bosque väljer att peta Real Madrids Isco redan i den preliminära uttagningen.

Spaniens trupp >

Ashley Cole lämnas utanför den engelska truppen

I England är det som alltid stor uppståndelse kring landslaget men denna gång så var det få överraskningar. Lampard och Gerrard är återigen uttagna och givetvis även Wayne Rooney, dock lämnas Ashley Cole, som inte haft den speltid man önskat i Chelsea, utanför truppen, till förmån för Leighton Baines och Luke Shaw. Den rutinerade Manchester United-spelaren Michael Carrick är endast uppsatt som reserv. Även United-spelaren Tom Cleverley kommer att lämnas hemma.

Englands trupp >

Ingen Tevez i Argentinas preliminära trupp

Argentina har en minst sagt stjärnspäckad trupp och inte minst på anfallssidan med Leonel Messi, Sergio Agüero, Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuaín mfl. Dock kom det som en stor överraskning att man lämnar Juventusspelaren Carlos Tevez utanför truppen, trots en bra säsong, och petas i förmån för Franco Di Santo som endast har ett fåtal landskamper på sin meritlista. Även de  offensiva mittfältarna Erik Lamela, som spelar i Tottenham Hotspurs, och PSG-spelaren Javier Pastore ställs utanför truppen.

Argentinas trupp >

Van der Wiel ställs utanför den Hollänska truppen

I Hollands trupp som förbundskaptenen Louis Van Gaal presenterade så saknades även där en PSG-spelaren nämligen Gregory van der Wiel, vilket var en liten överraskning. I övrigt så ser Hollands trupp lite tunn ut jämfört med tidigare år och frågan är om det räcker till ytterligare en final.

Hollands trupp >

Spännande topptrio i Uruguays trupp

Uruguays trupp bjöd inte på många stora överraskningar och truppen ser i stora drag ut som den som tog en fjärde plats i Sydafrika-VM för fyra år sedan. Framförallt är det topptrion med de tre anfallarna Edinson Cavani, Luis Suarez och Diego Forlan som sticker ut. Sist var det Dirego Forlan som bar detta landslag till en fjärde plats men efter ett par tunga år för Forlan är det istället Luis Suarez, med en kanonsäsong i ryggen, som kommer att få bära ett tungt lass.

Uruguays trupp >

Spännande italienskt lag

Italien har ett oerhört intressant lag trots att Cesare Prandellis ratade spelare som legendaren Francesco Totti samt Luca Toni och unge Stephan El Shaarawy i den preliminära truppen. Italien har onekligen ett lag som kan gå långt i den här turneringen, bara man kan ta sig förbi den tuffa gruppen med England och Uruguay.

Italiens trupp >

Ingen Ronaldinho i Brasiliens trupp

Brasilien är en av få nationer som har spikat sin trupp som kommer att spela i VM på hemmaplan. Givetvis är Brasilien en av de stora favoriterna att vinna VM och detta trots att Luiz Felipe Scolari lämnar spelare som Ronaldinho, Lucas Moura, Philippe Coutinho och Kaká utanför truppen. I övrigt var 17 av de 23 spelarna som är uttagna med i det lag som vann för-VM som spelades förra sommaren.

Brasiliens trupp >

Januzaj uttagen i Belgiens trupp

Belgien är ett av de stora jokrarna i detta VM och som många tror kommer att gå långt. I kvalet så övertygade man och ser man på den preliminära truppen så är det kittlande läsning. En skräll i den uttagna truppen är att den unge Manchester United-spelaren Adnan Januzaj är uttagen.

Belgiens trupp >

Portugals trupp bjöd på få överraskningar

Portugals trupp blev som väntat och givetvis med Cristiano Ronaldo som den stora stjärnan. En överraskning var att Paulo Bento valde att ta ut Porto-spelaren Ricardo Quaresma.

Portugals trupp >

Ovan var bara ett axplock av alla de preliminära VM-trupperna. Här hittar du en lista med alla nationer där du kan klicka dig vidare för att se lagens respektive trupper.