VM-uppdatering dag 12 – 1 december

VM-uppdatering dag 12 – 1 december

Onsdagen bjöd verkligen på en rafflande avslutning av grupp C och grupp D, med ett dansk fiasko och ett Mexiko som föll på målsnöret. I dag ska grupp E och F avgöras och frågan är då om Belgien och Tyskland kommer att klara sig vidare.

Grupp D var först ut under gårdagen med Australien – Danmark och Tunisien – Frankrike. Två matcher med klara favoriter i Danmark och Frankrike, men det blev istället två rejäla skrällar. Tunisien vann över Frankrike, som visserligen roterade friskt, med 1-0 men det räckte inte för avancemang eftersom Danmark samtidigt förlorade mot Australien, även det med 1-0. Vilket innebar att Australien tog den andra slutspelsplatsen med redan klara Frankrike. Ett stort fiasko för Danmark.

I grupp C så vann Argentina över Polen med 2-0 och tog därmed hem gruppsegern. Men trots förlusten så är Polen vidare på bättre målskillnad än Mexiko som ”bara” vann över Saudiarabien med 2-1, efter en saudisk reducering på slutet.

De som nu möts i åttondelsfinalerna är Argentina vs Australien och Frankrike vs Polen.

Nu ska grupp E och F avgöras

Under torsdagen ska grupp E och grupp F avslutas. Två grupper där storlagen Belgien och Tyskland har underpresterat så här långt. Vi går igenom förutsättningarna inför dagens matcher.

Läget i grupp E

I grupp E såg det riktigt tufft ut för Tyskland efter den inledande förlusten mot Japan. Men när Japan i sin tur förlorade mot Costa Rica i den andra omgången så såg det betydligt ljusare ut för tyskarna. Vinner Tyskland nu dagens sista match i gruppen mot Costa Rica samtidigt som Spanien gör detsamma mot Japan då är de vidare.

Blir det oavgjort mellan Spanien och Japan då måste Tyskland vinna med minst två mål mot Costa Rica.

Spelbolaget Unibets odds talar klart till Tysklands fördel och att de reder ut detta och går vidare tillsammans med Spanien.

Tufft för Belgien i grupp F

I grupp F har Belgien riktigt taskigt utgångsläge inför den sista omgången. De har inte övertygat under turneringens gång och det har sipprat ut i olika medier om interna stridigheter. För att garantera avancemang måste Belgien nu vinna mot gruppens andra gigant Kroatien. I det andra mötet för dagens kommer Marocko att möta Kanada och är vidare till åttondelsfinal om det tar minst en poäng.

Belgien kan ta sig vidare med ett kryss mot Kroaiten men då måste de förlita sig på att Kanada vinner mot Marocko med fyra bollar.

Oddsen från spelbolaget Unibet talar sitt tydliga språk att Belgien inte kommer att ta sig vidare, se nedan.