Brasilien vinner fotbolls-VM 2022

29 september 2022

Brasilien är just nu toppfavoriter att ta hem fotbolls-VM i Qatar. Offensiven är skrämmande bra och allt hänger inte på fixstjärnan Neymars axlar. Mycket rutin och talang finns i detta lag och jag tror stenhårt på att Brasilien kan gå hela vägen. Just nu kan du betta på att Brasilien vinnar fotbolls-VM till hela 5.00 hos Unibet, vilket känns helt givet.

Med det sagt så är det långt ifrån givet att Brasilien tar hem det. Argentina, Spanien, England, Tyskland och Frankrike har alla bra lag men det finns en del som talar emot dem.

Är Frankrike mätta?

Frankrike har bredden och spetsen och är en given guldkandidat. I EM förra året så övertygade dem inte, trots att Karim Benzema var tillbaka i truppen. Att Frankrike är regerande mästare ligger dem i fatet, blixten slår inte ned två gånger inte historiskt i alla fall. Så jag skulle inte lägga mina pengar på Frankrike i första hand. Frankrike har en del skador på spelare som Kanté och Pogba, som varit viktiga i tidigare mästerskap. Och lägg till att en del spelare i detta lag kan vara mätta på framgång och kanske tänker både en och två gånger för att inte skada sig mitt i klubblagssäsongen. Kanske är det inte så, men det finns i min bok flera tunga argument emot, och frågetecken, kring detta Frankrike.

Argentina – mycket hänger på Messi

Lionel Messis Argentina tog hem Copa America senast genom att slå Brasilien med 1-0. Truppen till Qatar kommer att vara fullmatad av talang men inte med samma rutin som Brasilien besitter. Offensivt finns vapnen men mycket hänger på Messi, som inte har en av sina bättre år i ryggen, även om säsongsinledning har varit riktigt bra i PSG. Argentina har en bra trupp inget snack om det, men jag tycker ändå att Brasilien ser vassare ut. Det är troligt att de två rivalerna möts i semifinalen och så här i förväg så tror jag mer på Brasilien än Argentina i den matchen.

Kan England repa sig efter EM-förlusten?

England kommer att mönstra en riktigt stark trupp. och hausas alltid upp på förhand. Men förra året förlorade England EM-finalen, hemma på Wembley, när allt var upplagt för ett EM-guld. Känslan är att de inte har repat sig riktigt från det än. Dessutom finns det stora frågetecken kring backlinjen och förbundskaptenen Gareth Southgate håller jag inte högt.

Tyskland saknar spets

Jag är inte helt övertygad om att Tyskland har det som krävs. 2018 blev det platt fall men i EM i fjol blev det i alla fall en semifinal. Jämför man med de stora favoriterna inför VM så har de inte samma spets. Därmed tror jag inte Tyskland räcker till för att gå hela vägen.

Ett ungt Spanien har framtiden framför sig

Spanien har ett ungt lag och talangfullt lag men jag tror inte att det räcker hela vägen. Till nästa VM finns dock mycket potential att Spanien ska hota om en titel, men inte till VM i Qatar. Dessutom har jag inte stort förtroende för förbundskaptenen Luis Enrique.

Senaste vinnaroddsen

Se de senaste oddsen från Unibet nedan på turneringsfavoriterna.

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt