Frankrike – Danmark: Kylian Mbappé nätar

26 november 2022

Med premiärsegern i grupp D kliver Frankrike in med rätt momentum för att ta sig an ett Danmark dem haft problem med på senare tid. Ett Danmark som kanske laddade lite väl tidigt för just den här matchen vilket nu satt oerhörd press på att nå ett resultat här. Något som öppnar för Frankrike. Speltipset blir att Kylian Mbappé gör mål i matchen till oddset 2,28 hos Betsson.

Mer matchinfo >

Giroud eller Mbappé?

Inblandade i två mål vardera senast mot Australien befäste Oliver Giroud, numera meste målgörare i det franska landslaget, och Kylian Mbappé sina positioner som Frankrikes yttersta spets. Just Giroud var ju helt avgörande för att Frankrike skulle ta guldet 2018 och som nu också verkar ha lite mer flyt framför mål – och även involveras i lite fler avslutlägen än då. Frågan man kan ställa sig då är om det är Giroud eller den som med tiden kommer bli landslagets främste målskytt Mbappé som kommer bli Les Bleus bäste målskytt i detta mästerskap?

Danmark ute på hal is

0–0 premiären mot Tunisien som på förhand såg ut att bli en bekväm uppvärmning för den här matchen är inte gott nog för ett Danmark som lovade betydligt mer inför mästerskapet. Ser man till det senaste Nations League-gruppspelet och VM-kvalet i första hand var och är det inte otänkbart att Danmark tar sig långt i VM i Qatar. Då krävs dock att dem gör en betydligt bättre match än mot Tunisien vilket givetvis ändå inte blir en lätt uppgift sett till vilka spelare som står på andra sidan – både i startelvan och på bänken. För visst har Frankrike en bredd som få andra kan matcha i turneringen.

Speltips – Kylian Mbappé gör mål i matchen

Precis som förväntat kommer Kylian Mbappé till VM i riktig god målform från säsongsinledningen med PSG. Han har gjort flest mål i ligan och Champions League och borde såklart ha gjort minst ett till mot Australien i premiären, där han återigen underströk att han är ’the main man’. Giroud ska också ha cred men det är Mbappé som ska stjäla rubrikerna och som det mesta kretsar kring. Med det sagt får han god draghjälp av övriga i offensiven och det bör öppna ytor och skapa avslutslägen även här mot ett Danmark som behöver ett resultat här. Speltipset blir att Kylian Mbappé gör mål till oddset 2,28 hos Betsson.

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt