Speltips: Rumänien – Sverige

26 mars 2018

Den inledande träningsmatchen för Sveriges del slutade med förlust på Friends Arena med uddamålet. Svenskarna stod däremot för en bra insats med tanke på förutsättningarna de hade med skadeläget i truppen. I nästa match är det Rumänien som står för motståndet, och var under VM-kvalet en svår nöt att knäcka. På hemmaplan gick de sånär som obesegrade genom sitt VM-kval, det var bara Polen som lyckades rå på dem där. 

Rumänien missade en plats i VM, men trots det så bjöd de på ett fint kval. Framförallt var de extremt starka defensivt och svåra att besegra på hemmaplan. Det var bara gruppfavoriten Polen som lyckades besegra dem på Ion Oblemencostadion, och nu återstår det att se om Sverige kan lyckas med samma bedrift.

Sverige förlorade sin första träningsmatch mot Chile med 1-2, samtidigt som Rumänien besegrade Israel på bortaplan med 1-2. Vi tror dock att förlusten mot Chile blev lite av en väckarklocka för det Svenska laget, och att de kommer våga spela betydligt mer offensivt mot Rumänien. Rumänien, å andra sidan, är extremt skickliga defensivt – och förutom Danmark hade de minst insläppta mål i sin grupp i VM-kvalet.
Oddsen inför matchen talar till Rumäniens fördel, samtidigt som de inte är solklara favoriter. Inför matchen ser oddsen hos Unibet ut så här:

1 – 2,60  X – 3,20  2 – 3,05

Vår gissning är därför att det kommer bli en jämn match på tisdag, och väljer att spela på ett kryss. Svenskarna har inte riktigt hittat rätt i sitt spel ännu, och defensivt starka Rumänien kommer definitivt bli en utmaning. Däremot tror vi att de kommer inleda matchen på ett bättre sätt än de gjorde mot Chile, och ge rumänerna få ytor att ta sig fram på. Av den anledningen spelar vi på ett kryss, och vi gör det hos Unibet till det fina oddset 3,20.

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt